Hırsızların seçim mesaisi

Hırsızların seçim mesaisi

Kadıköy'de, yerel seçimler nedeniyle okulların bir gün tatil edilmesini fırsat bilen hırsızlar, girdikleri meslek lisesinde çok sayıda bilgisayarı çaldı. .

Saatlerce okulda kalan hırsızların okul binasına giriş çıkışları güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre olay, 30 Mart Pazartesi günü Küçükyalı'daki Aydınevler Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Gündüz saatlerinde okul bahçesine gelen Ahmet Ç. (20), Okan Y. (21), Ramazan T. (19), İ.Y. (17), U.A. (17), Ahmet Ö. (26) ve Ergün Y. (21) yanlarında getirdikleri alkollü içkileri içmeye başladı. İlerleyen saatlerde iyice alkolün etkisine giren şahıslar, daha sonra okuldaki bilgisayarları çalmaya karar verdi. Okulun arka kapısını kırarak okul binasına giren hırsızlar saatlerce içeride kalarak bulabildikleri tüm bilgisayarları okulun ana giriş kapısının önüne taşıdılar. Bu sırada hırsızlardan Ahmet Ö.'nün çalıştığı işyerine ait 34 DV 4912 plakalı panelvan minibüsle okul bahçesinden içeri girerek bilgisayarların bulunduğu kapıya yanaştı. Çaldıkları 17 bilgisayar kasası, 12 LCD monitör, 1 Projeksiyon cihazı ile 1 adet bilgisayar ses sistemini minibüse dolduran hırsızlar sabaha karşı kayıplara karıştı.

Aynı sabah okulun açılmasıyla birlikte hırsızlık olayını fark eden okul yöneticileri, durumu emniyet yetkililerine bildirdi. Olayı araştıran Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemede okulun güvenlik kameralarının bir kısmının hırsızlar tarafından devre dışı bırakıldığını ancak bazı kameraların hırsızları görüntülediğini belirledi. Görgü tanıklarınca akşam saatlerinde okul bahçesinde bazı kişilerin alkol aldıklarını söylemeleri üzerine polis ekipleri bir yandan bu kişilerin kimliklerini tespit etmeye çalışırken, bir yandan da hırsızların çalınan bilgisayarların taşınması için kullandıkları minibüsü güvenlik kameralarından tespit etti. Minibüsün ait olduğu şirketi belirleyen polis ekipleri kısa sürede hırsızlardan Ahmet Özçetin'e ulaşmasıyla diğer hırsızları da çalınan bilgisayarlar ve hırsızlıkta kullandıkları aletlerle birlikte kıskıvrak yakaladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bir zanlının ise, "Alkollün etkisindeydim, öğrencilerin bilgisayarlarını çaldığım için pişmanım." demesi dikkat çekti. Gözaltına alınan zanlılar Maltepe Asayiş Büro Amirliği'nde ifadelerinin alınmasının ardından çaldıkları bilgisayarlar ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :