Hırsızlığın Bu Kadarı da Fazla

Hırsızlığın Bu Kadarı da Fazla

Pes dedirten bir hırsızlık olayı.

Hergün gerçekleşen hırsızlık olaylarına ‘pes’ dedirten bir yenisi daha eklendi. Kayseri’de geçirdiği havale sonucu işitme duyusunu kaybeden 10 yaşındaki Esma’nın parçası kafatasına monte edilmiş olan işitme cihazı çalındı. 36 yaşındaki işçi Samet Korkmaz, kızı Esma’nın 2 yaşında geçirdiği havale sonucunda işitme duyusunu kaybettiğini söyledi.    7 yaşına kadar sadece el ve mimik hareketleri sayesinde Esma ile anlaşabildiklerini belirten baba Korkmaz “Kızım 7 yaşına geldiğinde yapılan ameliyatla bir kısmı kafatasına, bir kısmı da kulak içerisine takılan bir işitme cihazıyla yeniden duymaya başladı” diye konuştu.

BU YAZ TATİLİ HAYATINI KARARTTI

Korkmaz’ın anlattıklarına göre, küçük Esma’nın hayatı geçen ay İstanbul’daki teyzesinin yanına tatil için gitmesiyle yeniden karardı. Denize girmek isteyen Esma, işitme cihazını çıkartıp teyzesinin çantasına koydu. Herkesin denizde olduğu sırada çantadan para ve cep telefonları ile birlikte cihaz da çalındı.    Cihazın hayli pahalı olduğunu belirten baba Samet Korkmaz, çaresizlik içinde hırsızlara seslendi. Korkmaz “Cihaz 1 kuruş bile etmez. Kafatasına monte edilen mekanizma olmadan çalışmaz. Çaresizim” dedi.

KÜÇÜK EGE’NİN BAŞINA DA GELDİ

Bundan 2 yıl önce yine benzer bir olay da İzmir’de yaşanmıştı. Takılan cihazla birlikte duymaya başlayan ve konuşmayı öğrenen 3 yaşındaki minik Ege Arda, hırsızlar yüzünden yeniden sessizliğe gömülmüştü. Ege Arda’nın doğuştan işitme engelli olduğunu belirten baba Bülent Dinç, olayın ardından yaptığı açıklamada işsiz olduğunu kaydederek “Cihaz 3 ay önce ameliyatla takıldı ve 20 bin dolar olan ücreti SSK tarafından bir defaya mahsus ödendi. Bir parçası derinin altında, bir parçası kulağa takılıyor. Ege sesleri duymaya, tepki vermeye başlamıştı. Hırsızlara sesleniyorum, cihazı versinler. Şikayette bulunmayacağım” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :