Hırvatistan Savunma Bakanı, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Kıran'ı kabul etti.

Hırvatistan Savunma Bakanı, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Kıran'ı kabul etti.

ZAGREB (AA) - Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran'ı kabul etti.Başkent Zagreb'de Bazonic'in Kıran...

ZAGREB (AA) - Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran'ı kabul etti.

Başkent Zagreb'de Bazonic'in Kıran ile görüşmesinde, Ukrayna'daki savaş ve iki ülkenin savunma alanındaki iş birliği ele alındı.

Banozic, iki ülkenin NATO çerçevesinde savunma alanında birçok misyonda görev aldığını ifade ederek, "Hırvatistan ve Türkiye, iş birliğinin sürekli güçlendiği iki dost ve partner ülke. İki ülke de küresel güvenlik ve istikrarın öneminin farkında." dedi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Hırvatistan'ın bölgesel barış ve istikrar için kilit rol oynadığını belirten Banozic, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un AB üyelik süreçlerini desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini aktardı.

Banozic, Adriyatik Denizi Savunma ve Havacılık Fuarı ve Konferansının (ASDA) Hırvatistan'da düzenlendiğini anımsatarak, savunma alanındaki işbirliğinin daha da artması adına nisanda düzenlenecek fuar ve konferansa Türkiye Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini davet etti.

Kıran da yaptığı paylaşımda, "İkili ve bölgesel güvenlik konularıyla, savunma sanayinde işbirliğimiz imkanlarını ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.