HİTLER ONUR ÖYMEN İZİNDE

HİTLER ONUR ÖYMEN İZİNDE

Tünel Meydanı'ndan CHP İl binasına yürüyen kalabalığı, cadde girişinde karşılamak isteyen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindekiler yuhalandı

Tunceli Dernekleri Federasyonu ile Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasını protesto amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktı.

Tünel Meydanı'ndan CHP İl binasına yürüyen kalabalığı, cadde girişinde karşılamak isteyen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindekiler yuhalandı. CHP'lilerin attığı karanfilleri geri atan kalabalık, CHP'lilerin üzerine yürüdü. Gerginlik, partililerin grubun yanından uzaklaşması ile olaysız sona erdi.

Tunceli ve Alevi dernekleri federasyonlarına üye 8 dernek üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i protesto etmek için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı. Ellerinde, 'Katliamı çözüm olarak sunmak insanlık suçudur Onur Öymen suç işliyor', 'Arşivler açılsın 37-38 Dersim katliamının hesabı verilsin, şehit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerleri açıklansın', '71. yılında Dersim 37-38 katliamını unutmadık unutturmayacağız' yazılı pankartlar taşıyan grup, Şişhane'de bulunan CHP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, yürüyüş boyunca, 'Katliamı unutmadık unutturmayacağız', 'CHP Munzur'da boğulacak', 'Irkçı CHP-Irkçı Öymen', 'Faşit CHP Dersim'den defol', 'Irkçı Öymen hesap verecek', 'Onur'un varsa istifa et' şeklinde sloganlar attı.

İl binasının bulunduğu caddeye giren kalabalığın önü CHP'ye 50 metre mesafede çevik kuvvet polisince kesildi. Polis müdürleriyle dernek yetkilileri arasında geçen görüşmelerin ardından, grubun CHP il binasına 10 metreye kadar yaklaşmasına izin verildi. Bu arada il binasından çıkan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindekiler, polis barikatını aşarak gruptakilere karanfil vermek istedi. Tekin ve arkadaşlarını yuhalayan göstericiler, CHP'lilerin üzerine yürüdü. CHP'liler ellerindeki karanfilleri gurubun üzerine attı, gruptakiler ise karanfilleri CHP'lilerin üzerine geri fırlattı. Artan protestolar nedeniyle Tekin ve beraberindekiler, grubun yanından ayrılmak zorunda kaldı.

Grup adına açıklama yapan Tunceli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Özkan Tacar, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in son dönemde yaşanan olayları "Teröre taviz vermek." olarak değerlendirmesini utanç verici olarak niteledi. "Katliamı çözüm olarak sunmak, insanlık suçudur." diyen Tacar, "CHP'li Onur Öymen'i ve buna sessiz kalan CHP'yi şiddetle kınıyoruz. Öymen'i istifaya çağırıyoruz. CHP'nin içindeki Dersimlileri de istifa etmeye çağırıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu da, Öymen'in açıklamalarını kınayarak CHP'den bir an önce özür beklediklerini söyledi.

Açıklamaların ardından grubu temsilen dernek başkanları polis barikatını geçerek CHP il binası önüne siyah çelenk bıraktı. Türküler söyleyen kalabalık, dernek başkanlarının geri gelmesi ile dağıldı.

HABERVAKTİM.COM

 

Etiketler :