Hitler sevdalısı arıyorsan CHP tarihine bak!

Hitler sevdalısı arıyorsan CHP tarihine bak!

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında kendisini Hitler'e benzeten CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu belgeyle vurdu.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında kendisini Hitler'e benzeten CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu belgeyle vurdu.

ÖNCE KENDİ TARİHİNE BAKSIN

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine defalarca nazi ve Hitler benzetmesi yaptığına dikkat çekerek, "Bize Nazi, hitler benzetmesini defalarca yaptı. Sadece kendi değil yanındakilerle." dedi ve 11 Nisan 1939 tarihli Alman devlet reisinin doğumunun 50. yıl dönümünde yayınlanan kararnameyi okudu. Cumhuriyet gazetesinde İnönü'nün Hitler'e yönelik övgülerle dolu sözlerinin yer aldığı "Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam" başlıklı manşeti okuyan Erdoğan ardından da 'Daha bitmedi" diyerek, 'Milli Şefimizle Fühler arasında samimi tebrikler' başlıklı manşeti gösterdi.

Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Hitler sevdalısı arıyorsa gitsin CHP tarihine baksın." dedi.

İşte o belgeler...

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları...

Çok değerli bir sinema sanatçımızı Ekrem Bora'yı kaybettik kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına özellikle Yeşilçam camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Fatma Neslişah Osmanoğlu'nu da hakkın rahmetine uğurladık. Hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Allah Rahmet eylesin. Mekanı cenent olsun. Geride kalan aile mansuplarına uzun ve hayırlı ömürler diliyorum

Dünkü kazada ölen madencilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.

2011 BÜYÜME RAKAMLARI

Dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk.

Her yıl nüfusu artan bir ülke Türkiye. Bir taraftan nüfusu artan öbür taraftan da milli geliri artan bir ülkeden bahsediyorum.

Kamu borç stokunu yüzde 61'den tarihin en düşük seviyesi olan yüzde 22'ye düşürdük. Bizden önceki hükümetlerde milli gelirimizin yüğzde 74'ü borçtu, bizim dönemimizde yüzde 20 seviyelerine düşürdük.

Muhalefet borçlanmaya ilişkin verileri doğru olmayan rakamlarla vermeye devam ediyor. Bunların genlerinde doğru konuşmak yok.

Bu rakamları kimse çarpıtmasın. Atalarımızın güzel bir lafı var. Borç yiğidin kamçısıdır.

Biz 2002 de MB rezervini ansıl aldık? 27 milyar dolar olarak. Bugün MB kasasında 91 milyar dolar var.

Bunlar IMF kapısında devamlı borç talep ettiler. Ne kadar borç bıraktılar. 23 buçuk milyar dolar. Şimdi bizim IMF borcumuz 2, 3 milyar dolar. Kimin bu ülkeyi ağır borç yükünden kurtardığı ortada. Bu gerçeği göreceksin. Yavuz hırsızlık yapmanın alemi yok.

Muhalefet partilerinin genel başkanlarının rakamlarla arası yok.

MHP genel başkanının 4 işlemi çok iyidir. Sıfırları siliyor, topluyor, çıkarıyor, bölüyor. İşlem tamam ama sonuç yanlış çıkıyor. 40. yılında MHP iktidaer dedi ama doğru çıkmadı.

CHP'nin 4 işlem konusunda ciddi sorunları var. Kademeli eğitimi eleştirirken diyorki 4+4 8 değildir. 8/2'dir diyor.

İşlem de yanlış sonuçta. İşte bunlar genel kurulda nasıl oturumu kaynatmak için başvuruda bulunmuşlarsa okul dönemlerinde dersi kaynatmak için aynı yola başvurmuşlardır.

Her seçimde bunlar bütünlemeye kalıyorlar maalesef ders almıyorlar.

12 EYLÜL DAVASI

Hükmet olarak yarın başlayacak olan 12 eylül davasında müdahil olma kararı aldık. Türkiye'de darbelerin ilk ve en önemli muhatabı milli meşru temsilcisi hüklümetler olmuştur. 12 Eylül darbesine yönelik dava sürecini de biz başlatmış ve neticelendirmiştik.

Müdahil olarak yakından takip edeceğmiz bu davanın ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.

Nükleer silah yapımında yürütülen çalışmalara karşı çıkıyoruz.

Biz nükleer enerjinin maksimum güvenlik içerisinde barışçıl amaçlara kullanmasını istiyoruz.

İsrail'in nükleer silah sahibi olmasına göz yumanların barışçıl amaçlarla kullanılan nükleer enerjiye karşı çıkmalarına anlam veremiyoruz.

SURİYE'NİN DOSTLARI TOPLANTISI

Suriye'deki rejimin her açıdan halkın güvenini kaybettiği ifade edildi. BM eski temsilcisi Annan'ın girişimlerine umutla bakılsa da Beşar Esed'in dünyayı oyaladığı, zaman kazandığı şüphelerini dile getirdik.

Esed'in verdiği sözlere inanmak, katliamları için fırsat kazandıracağı gibi hayal kırıklıklarına zemin hazırlayacaktır. Ne yazıkki BM güvenilk konseyi suriye konusunda karar alamayarak zalime destek vermiş zulmü teşvik etmiştir.

Suriye halkı göç ederken, hergün ölürken eli kolu bağlı beklemek zulme ortak olmaktır.

Boğazları kesilerek öldürülen Suriyeliler var. Biz Türkiye olarak Suriye'ye biran önce insani yardım ulaştırılması için çabaları destekleyeceğiz. Suriye halkına sırtımızı dönemeyecek, onları kendi kaderine terk etmeyeceğiz.

SURİYE TUTUKLU BULUNAN GAZETECİLER

Girişimlerimiz devam ediyor. Bu gazetecilerin derhal bırakılması Türkiye'ye gönderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Önümüzdeki aylarda 1200 iş ve meslek danışmanı ataması yapacağız.

Hiçbir engele takılmadan millerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. 1950'de merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının Ezan-ı Şerifi aslına döndürmeleri ne kadar muhteşem bir olaysa cuma günü sizin yaptığınız düzenleme Milli Eğitim sistemindeki düzenleme de o kadar önemli ve hayatidir.

Ezan'ın aslına rücu etmesi milletin hafızasında nasıl yer ettiyse, emin olun Milli Eğitimdeki bu düzenleme de yer edecektir. Hepinizi kutluyor ve yürekten tebrik ediyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT MESAJLAR

CHP'nin yeni genel başkanı kendisini ispa tetmek oylarını arttırmak amcıyla 2 yıl boyunca her yolu denedi. 28 şubatı eleştiriyormuş gibi 27 nisan bildirisiyle hesaplaşıyormuş gibi yaptı.

Dersim konusunda ağzını bıçak açmadı.

Milli Eğitim sistemindeki değişiklikle ilgili olarak CHP ciddiye alınabilecek tek bir söz söylememiştir. Kesintisiz eğitimi hangi sözlerle savunduklarını hatırlatmak isterim.

KILIÇDAROĞLU HİTLER SEVDALISI ARIYORSA CHP TARİHİNE BAKSIN

Kafasının içinde beyin taşımayanlar, cahil adam, münafık dediler, genel kurula silahla gireriz dediler, bu iş bitti sokak çözer dediler. Çok daha küstahlaştılar. Siz Müslüman olmayı önce Allaha sonra CHP'ye borçlusunuz dediler.

CHP genel başkanı ve arkadaşlarına bu hakaretleri misliyle iade ediyorum. Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen CHP Genel Başkanını önce Allah'a sonra da chp seçmenine ve millete havale ediyorum.

Kafasının içnde beyin taşımayan kaba kuyvvet kullanır. Sen bu sözleri Nabi Avcı'ya fiili tecavüzde bulunan grup başkanvekiline söyle.

Bize Nazi, hitler benzetmesini defalarca yaptı. Sadece kendi değil yanındakilerle.

Şimdi size bir kararname göstereceğim. 11 Nisan 1939 tarihli kararname. Başbakan Erdoğan, (Alman devlet reisinin doğumunun 50. yıl dönümünde yayınlanan kararnameyi okudu). (Cumhuriyet gazetesinde Hitler'e yönelik övgülerle dolu manşetleri kürsüden gösterdi.) Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam başlıklı manşeti okudu.

CHP Genel Başkanı Hitler sevdalısı arıyorsa gitsin CHP tarihine baksın.

Kalkmış bize oyalı kılıfı içinde Kuran-ı kerim'den bahsediyor. Bize bunu söyleme.

Kuran- Kerim bir süs eşyası değil bir ilham kaynağıdır.

Kılıçdaroğlu siz bu ülkede Kuran-ı Kerim'in duvarlara asılmasını bile yasakladınız. Babam 13 yaşında bunun için köyden kaçtım diyor.

CHP dün bu milletin milli manevi dini değerlerine saygı göstermedi. Bugün de aynı zihniyette engellemey çalışıyor. Menderes gümbür gümbür geldiyse bu yüzden geldi. Menderes de CHP'nin içinden geldi. Çünkü tahammül edemedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.