Hizbullah sanıkları kasıtlı serbest bırakıldı

Hizbullah sanıkları kasıtlı serbest bırakıldı

Hizbullahçıların Avukatı Hüseyin Yılmaz, “Tahliyeler hepimizi şaşırttı. Hükümeti zorda bırakmak için yapıldığı fikri bizde de hasıl oldu” dedi.

Hizbullah davası sanıklarının avukatı ve Mustazafder Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, Yargıtay’ın tahliye kararı vereceğini ne sanıkların ne de avukatların beklediğini söyledi. Yılmaz, “Sanıklar tahliye olacaklarını beklemiyorlardı. Hepimizin kanaati oydu. Hatta uzatma yapılmadığını duyduğumuz zaman biz avukatlar konuşuyorduk. ‘Uzatmamışlar’ dedik. Hayret ediyorduk neden uzatmadılar diye. ‘Yargıtay’ın karar vermesine 25 gün var, inceliyorum der, tahliye etmez ‘diyorduk. Sonra hükümete yakın olan şahıs şöyle bir şey söyledi. ‘Bence Yargıtay tahliye eder, bütün suçu hükümetin üzerine yıkıp, hükümeti yıpratmaya çalışacak’ dedi. Bu kişi avukat arkadaştı. O konuşmayı duyan, AK Parti ile çalışan, onunla diyalogu olan biriydi” dedi.

Firari sanıkların Mısır’da olabileceklerini belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Çok farklı duyumlar biz de alıyoruz. Yurt dışında olduklarına dair duyumlar alıyoruz. Geçen birinin bir akrabası aramış ‘Duyduğumuza göre buradadır, telefon numarasını verin’ demiş. Kim olduğunu ben söyleyemem. Türkiye’de değiller. Farklı ülkelere gitmiş olabilirler. Herkesin bir eşi dostu tanıdığı olabilir, onun yanına gitmiş olabilir. Birçoğunun yıllardır Avrupa’ya gidip gelen akrabaları var.”

GİDECEKLERİ EN KOLAY ÜLKE MISIR

Hüseyin Yılmaz, “Şu anda Kürt bölgesine giriş çıkış çok kolay, Suriye çok kolay, Mısır’ın güvenlik zafiyeti var, İran hakeza. Diğer Türki cumhuriyetlere giriş... Giriş çıkışlar çok rahat yapılabiliyor. Mantıken düşündüğünüzde en fazla gümrüklerden gemiyle bir çıkış yapın en rahat gidilebilecek ülke şu anda Mısır."

Etiketler :