Hizbullah'tan silahlanma sinyalleri!

Hizbullah'tan silahlanma sinyalleri!

Guneydoğu'da son günlerde patlak veren Pkk ve Hüda-Par gerginliği, farklı boyutlara ulaşiyor...

Güneydoğu'da PKK tarafından HÜDA PAR'ın  üye ve gönüllülerine yönelik saldırı ve kaçırma olayları, Hizbullah cemaati'nin sabrını zorluyor.

Konuyla ilgili bir basin aciklamasi yapan HUda-par Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu,  Pkk'nin kendilerine yonelik saldirilarla ilgili " BU bize yonelik bir savas ilanidir." Aciklamasinda bulundu.

Sosyal medyada bazı hizbullah sempatizanları ve gönüllüleri tarafından, hizbullah cemaatine acıkça yapılan silahlanma baskıları akıllara Hizbullah Basın Bürosunun daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamayı getirdi.

22 Haziran 2012 tarihli açıklamada ;

"Şu ana kadar bizim PKK ile resmi bir ateşkes anlaşmamız olmamıştır. Bunun olması için, yaşadığımız çatışmayı kendisinin başlattığını ve bize dayattığını kabul etmesi gerekmektedir. PKK ancak kendi adına ve temsil ettiği tabanı adına konuşabilir. Tüm Kürd halkı adına konuşma yetkisinin olmadığını bilmesi gerekir.

Bugüne kadar sabır ve tahammül sınırlarını zorlayarak, bağrımıza taş basıp kardeşlerimizin şehadetlerine rağmen Müslüman halkımızın zarar görmemesi ve düşmanlarımızın sevinmemesi için ısrarla çatışmadan kaçındık ve bu tavrımızı halen muhafaza etmekteyiz. Ancak eğer varlığımız ve Müslüman halkımız tehdit edilir ve başka hiç bir alternatif bırakılmazsa, bedeli ne olursa olsun karşı duracağımız bilinmelidir. " ifadelerine yer veren sert bir bildiri yayımlamıştı.

Bugun Pkk tarafından uye ve gönüllülerine yapılan baskıları sindiremeyen Hizbullah cemaati'nin, olası bir silahlanma durumu büyük kıyımların habercisi gibi görünüyor.

SİLAHLAR SADECE GÖMÜLDÜ!

28 Şubat sonrası  yapılan baskınlar sonucu konjöktür gereği silahlarını yerin altına gömdükleri iddia edilen hizbullah cemaati'nin, Pkk tarafından kendilerine yönelik saldırıların devam etmesi durumunda yeniden silaha sarılma durumları kaçınılmaz görünüyor.
M.Kaya - Habername Haber Merkezi

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.