Hızlının hızlısı da yapıldı

Hızlının hızlısı da yapıldı

Güney Kore Demir Yolları (Korail), hızlı trene olan rağbetten dolayı Seul- Pusan hattını yeniden düzenliyor.

Güney Kore Demir Yolları (Korail), hızlı trene olan rağbetten dolayı Seul- Pusan hattını yeniden düzenliyor. Seul-Pusan hattı artık 22 dakika daha hızlı olacak.

Güney Kore'nin Hyundai otomobil şirketi ile Fransa'nın Alston şirketinin yaptığı demir yolu ve tren ortak yapım antlaşması sonucu 2004 yılından beri ulaşım ağı tamamlanan Kore Hızlı Treni'ne (KTX) rağbet her geçen gün artıyor. Güney Kore hızlı trene ilginin artması ile hatlarda yeni düzenlemeler yapacağını açıkladı. 2 saat 40 dakika süren Seul-Pusan tren seferi, Degu-Pusan hattındaki demir yollarını revize edilmesi ile 2 saat 18 saat çekecek. 22 dakikalık kazanım sayesinde sefer sayılarında arttırma yapılabilecek. Aynı hatta hafta içi düzenlenen 106 sefer, 118'e çıkarılacak, hafta sonu 138 tane olan Seul-Pusan seferi 156'ya yükseltilecek. Koreliler KTX sayesinde otobüsle 5 buçuk saat çeken Seul-Pusan yolunu, saat 300 km'lik hızla 2 saat 40 dakikada alıyorlardı.

KTX, 2004 senesinde Güney Kore ile oynanan kardeşlik maçında, Türkiye A Milli Takımı'nı Seul'den Degu'ya götürmüştü. KTX de hızlı tren ile yolculuk eden Milli Takım Başkanı Bülent Kormaz'a, takımı temsilen hızlı trenin temsili anahtarlarını hediye etmişti.

CİHAN

Etiketler :