Hoca Dua Yaparken Neden Meeledi?

Hoca Dua Yaparken Neden Meeledi?

Konya'da bir düğünde hoca dua ederken birden 'Rabbena, rabbena' diye takıldı. El kaldırıp duaya katılan misafirler melemeye başlayınca hoca da meleyerek düğün sahibinden kuzuyu kopardı.

 
Videoyu izlemek için tıklayın

Konya’nın sayılı esnaflarından Namık Kayhan’ın oğlunun düğününde eski müftülerden Ali Osman Ceylan, geleneksel dua sırasında takıldı. ‘Rabbena, Rebbena…’ diye takılıp kalan hocaya cemaat ‘meleyerek’ eşlik edince işin aslı anlaşıldı.

'HOCA TAKILDI NEFESİNİ AÇ'

Misafirlerin düğün sahibini uyarmasıyla hocanın bir kuzu istediği anlaşıldı. Misafirlerin ‘Hoca takıldı, nefesini aç’ uyarıları üzerine düğün sahibi 5 TL çıkartarak hocaya uzattı ancak hoca bir kuzu sözü aldıktan sonra duayı tamamladı.

KALP KRİZİ SANDI

Dua sonrası hoca ile düğün sahibi arasında ‘kuzunun teslim tarihi’ konusunda da anlaşmazlık yaşandığı görüldü. Düğün sahibi hocanın takılması için ‘Kalp krizi geçiriyor sandım’ deyince, misafirler hep bir ağızdan kahkahayı patlattı.

"AĞZINDA YONCASIYLA KUZU GELECEK"

"26 yıllık müftü olmuşum" diyen Ali Osman Ceylan neden melediğini şu sözlerle açıkladı; “Ağzında yoncasıyla kuzu gelecek. Bu "mee" diyen adamlar boşuna mı meledi, kalp krizi geçiriyordum yaa…"  Ceylan "Hiçbir yerde bukadar takılmamıştım şimdiye kadar" diyerek de kuzuda ısrarcı olduğunu belirtti.

(Haber 7 - Zedhaber)

Etiketler :