HOLLYWOOD'DA BİR TÜRK

HOLLYWOOD'DA BİR TÜRK

‘’Hep bir Türk Hollywood’da başarılı olsun, ülkemizin ve kendi ismini duyursun filmlerine baktıkça göğsümüz kaparsın.’’ Deriz ya! İşte bu genç TÜRK! bunu gerçekleştirmek için Hollywood’da.

ATİLA ALTUNTAŞ / STOCKHOLM
Dünyanın en ünlü filmlerinin çekildiği Hollywood, birçok genç aktörün de hayallerini süslüyor. Film dünyasında yer edinmeye çalışanların yolu Hollywood’dan geçiyor. ‘’Hep bir Türk Hollywood’da başarılı olsun, ülkemizin ve kendi ismini duyursun filmlerine baktıkça göğsümüz kaparsın.’’ Deriz ya! İşte bu genç TÜRK! bunu gerçekleştirmek için Hollywood’da.

1988 yılında İsveç’te bir gurbetçi annenin babanın en büyük evladı olarak doğan Okan Coşkun Akdağ’ın gönlünde daima aktör olmak vardır. Ortaokul ve liseyi İsveç’te bitirir. Daha sonra babasının ve akrabalarının sahip olduğu Lokantalar da bir müddet çalışır. Ailesi karşı çıksa da, Sanat tutkusu ağır basar ve geçen sene Amerika’ya giderek California eyaletinin Los Angeles şehrinde bulunan Santa Monica College tiyatro bölümüne başlar. O kadar istekli ve azimlidir ki kısa sürede dikkat çeker ve ‘’Detachment’’ adlı kısa metrajlı filmde oynar.

30 OCAK’ta Las Vegas’da düzenlenecek olan ve dünya’nın en iyi dizayncılarının hazırladığı 1930 yıllarına ait erkek giyim modasının tanıtılacağı defileye mankenlik yapmak üzere teklif alır. Daha önemlisi de dünyaca ünlü İsveçli yönetmen Daniel Espinosa’nın Denzel Washington ve Ryan Reynolds’la birlikre çekeceği filmde ünlü yönetmen kendisini deneyecek olması da, genç aktörümüze ayrı bir heyecan katar.

‘’AKTÖRLÜK ÇOCUKLUK HAYALİM’’
Çocukluktan beri en büyük hayalim aktör olmak’’ diyen Okan Coşkun Akdağ, ‘’Ailem benim bu isteğime karşı çıktı ve üniversiteyi İsveç’te okumamı istediler. Ama ben kafaya koymuştum aktör olmayı, bu branjda başarılı olmak istiyorsan, film sektörünün en iyi olduğu ülke Amerika’da eğitimime devam etmeyi yeğledim. Bu sene Santa Monica College’nde eğitim aldım. Şubat’tan sonrada Longbeach Üniversitesi tiyatro bölümüne geçiş yapıyorum.’’ Şeklinde konuştu.

‘’HOLLYWOOD’DA TÜRK AKTÖR EKSİK’’

Çeşitli kısa metrajlı film ve mankenlik teklifleri aldığını vurgulayan ve gelecek vaat eden genç aktörümüz, ‘’Ocak ayının sonunda, Las Vegas’da gerçekleşecek defile benim için önemli ama daha önemlisinin İsveçli yönetmen Daniel Espinosa’nun Filminde oynama şansını yakalamam. İnşallah provalarda başarılı olurum ve filmden ufak bir rol kaparım.’’ Dedi.
Amacının Hollywood’da güzel bir iz bırakmak olduğunu söyleyen Akdağ, ‘’Bu zamana kadar, Hollywood’da Türklerin hiç temsilcisi olmamış. İnşallah bu sektörde iyi bir yere gelip, isim yapıp Türkleri ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Amerika’yı da çok sevdim. İsveçliler gibi soğuk değiller. Türkler gibi çok sıcakkanlılar. Bir markete giriyorsun, yâda herhangi bir yerde tanımadığın bir Amerikalı ile karşılaşırlaşıyorsun, sanki 40 yıllık dostun gibi saatlerce konuşuyorlar.’’ Şeklinde değerlendirdi.





 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :