Home-Office Üretkenlik Kılavuzunuz

Home-Office Üretkenlik Kılavuzunuz

Çoğumuz son zamanlarda koronavirüs krizi ile birlikte ofiste çalışmaktan evden çalışmaya geçiyor. Bu nedenle de son günlerde her yerde birden bire ev ofisleri ortaya çıkıyor.

Çoğumuz son zamanlarda koronavirüs krizi ile birlikte ofiste çalışmaktan evden çalışmaya geçiyor. Bu nedenle de son günlerde her yerde birden bire ev ofisleri ortaya çıkıyor. Çoğu zaman ofis ortamı aceleyle bir araya getiriliyor. Ancak çalışma ortamınız öylece bir araya getirilemeyecek kadar önemli bir alanı oluşturmalıdır.

Bu noktada iyi inşa edilmiş bir ev ofisi sadece günlerinizi daha keyifli hale getirmekle kalmıyor, üretkenliğinizi artırıyor. Sağlığınızı iyileştirebilir ve ofiste çok uzun süre kalmanın neden olabileceği pek çok sağlık komplikasyonundan kaçınmanıza yardımcı oluyor.

Uzaktan Çalışma Anket

ExpressVPN’in uzaktan çalışma anketi, uzaktan veya hibrit çalışanların vakitlerini nasıl değerlendirdiğine ışık tutuyor. Home-office veya hibrit çalışan 2 bin katılımcı arasında gerçekleştirilen ankete göre, çalışanlar vakitlerinin üçte ikisini kişisel işlerine harcıyor.

Uzaktan çalışmada üretkenliği korumak adına iş ve yaşam dengesini korumak adına kendinize evde ayrı bir çalışma alanı oluşturmayı unutmayın.

Home-Office Çalışma Sistemi

Genelde home-office çalışırken belirli rutin oluşturma sistemleri de ortaya çıkıyor. Kötü bir tasarımda ya da ortamda olan iş yerleri, zorlanmalara, sırt problemlerine ve bir dizi başka soruna ve komplikasyona yol açıyor.

Fakat bu tuzaklardan nasıl kaçınılacağını bilmek kolay değil. Bu yüzden sağlığımıza ve işyerinde esenliğimize adanmış koca bir endüstri bulunuyor. Ev ofis tasarım uzmanı değilseniz, ev ofisinizi oluşturmanıza yardımcı olmak için bazı kılavuzlar bulunuyor.

Home Office Nasıl Yapılır?

Pek çok insan için home office, seyahat etmeye alıştığınız çalışma alanından o kadar da farklı olmuyor. Bu durum aynı kuralların geçerli olduğu ve de temelde aynı ekipmana ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, home office kurulumlarını hayal ederken, daha önce üzerinde çalıştığınız iş istasyonlarında nelerin işe yarayıp nelerin yaramadığını düşünmek de gerekiyor.

Bu durum aslına nihai çalışma alanınızı oluşturmanız için bir fırsat, bu nedenle düşüncelerinizi sınırlamak için hiçbir neden bulunmuyor. Yeni bir şey denemek için harika bir fırsat oluyor.

resim1.png

Home Office İhtiyaçları

Home ofisinizi kurmaya başlamak için ihtiyaç duyacağınız temel bilgiler şunlardır:

Home office kuruyorsanız, muhtemelen zaten bir miktar bilgisayar donanımına sahip olmanız gerekiyor. Değilse, hemen bir masaüstü bilgisayar almanız gerekiyor. Wi-Fi'niz yoksa muhtemelen internet almanız da gerekiyor.

Çalışma masanız ev ofisinizin temel taşı oluyor. Onsuz, bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın dinlenecek hiçbir yeri olmuyor. Sizin de çalışacak hiçbir yeriniz olmuyor. Mütevazı bilgisayar masalarından çok yönlü çeşitlere kadar piyasada birçok seçenek bulunuyor.

Ergonomik sandalye veya tabure de çok önemli bir yere sahip oluyor. Ofiste geçirilen uzun saatler için bel bölgesini, sırtın üst kısmını ve boynu destekleyen ayarlanabilir ergonomik ofis koltuğu bu anlamda çok önemli oluyor.

Ayakta duran yorgunluk önleyici paspaslar, kulaklık sehpaları, dosya dolapları da iş-hayat dengesini sağlamak için ayrı bir çalışma alanı oluşturma vs. gibi öneriler arasında yer alıyor.

Bir Home Office Kurmanın En İyi Yöntemi

Ev ofisiniz için en iyi kurulum, büyük ölçüde yaptığınız işin türüne bağlı oluyor. Fakat muhtemelen daha çok sahip olduğunuz alana bağlı oluyor. Bir ev ofisini küçük bir alana nasıl sığdırabileceğinizi merak ediyorsanız, ihtiyaçlarınız özel bir ofis alanına sahip olacak kadar şanslı olanlardan çok daha farklı oluyor.

Çizimlerle çalışıyorsanız, örneğin bir çizim masası içeren bir kuruluma ihtiyacınız oluyor. Ve işiniz birden çok monitör kullanmanızı gerektiriyorsa, bunu düşüncenize dahil etmeniz gerekiyor. Ne kadar masa alanına ihtiyacınız olduğunu ve günün hangi bölümünü oturarak veya ayakta geçireceğinizi daha iyi biliyor olmanız da gerekiyor.

Evinizde boş bir yatak odanız varsa, bu alan home office için en ideal alan oluyor. İdeal olarak, kapıyı arkanızdan kapatıp içeri girebileceğiniz bir alan istersiniz, bu özellikle evde çocuklarınız varsa geçerli oluyor.

Birçoğumuz için bu, bir home ofis konumu seçerken sahip olunması gereken bir durum oluyor. Doğru ekipman, birkaç yeniden düzenleme ve biraz yaratıcılıkla çoğu odada çalışılabilir bir çalışma alanı oluşturuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.