Hooijdonk Milli Takım'a

Hooijdonk Milli Takım'a

Ersun Yanal Futbol Genel Direktörlüğü’ne, Raşit Çetiner Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne getirilirken, Özer Hurmacı, Caner Erkin, Sercan Yıldırım gibi genç yeteneklere de A Milli Takım kapısı ardına dek açıldı.

Fatih Terim’in istifasının ardından milli takımlarda yeniden yapılanma operasyonu gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu değişim çerçevesinde yaptığı son hamleleri dün açıkladı.  Ersun Yanal’ı TFF Futbol Genel Direktörü olarak atayan TFF yönetimi, Ümit ve Genç milli takımların teknik kadrolarını da yeniledi. Ay yıldızlı ekiplerimizdeki değişim antrenörlerle de sınırlı kalmayacak; yıldızı yeni parlayan birçok genç futbolcu A Milli Takım’da oynayacak. Guus Hiddink’in A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne getirilmesiyle başlayan yeni dönemde ay yıldızlı ekiplerimizdeki yapılan değişiklikler şöyle:

Türkiye’de futbolun beyni Ersun Yanal oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü görevine teknik direktör Ersun Yanal getirildi. A Milli Takım dışındaki tüm milli takımlar ile Futbol Geliştirme Merkezi, bölge antrenörleri ve yurtdışı bölümü Yanal’a bağlandı. 4 yıllık anlaşma yapılan Yanal, milli takımlar içerisindeki koordinasyonu sağlayacak ve Türkiye’deki futbol organizasyonunu gerçekleştirecek.

Fener’in efsanelerini seçti

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in Hollandalı yardımcısı da belli oldu. Türk antrenör olarak, F.Bahçe’yi çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan Oğuz Çetin’i tercih eden Hiddink, Hollandalı yardımcısını da sarı lacivertli kulübün eski futbolcularından seçti. 2003-2005 yılları arasında F.Bahçe forması giyen Pierre Van Hooijdonk da Hiddink’in ekibinde yer alacak.

Ümit milliler yine Raşit Çetiner’e teslim

Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi Raşit Çetiner’e verildi. Kemal Özdeş ise hem Çetiner’in yardımcılığını hem de 19 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nü üstlenecek. Ümit Milli Takım’ın kaleci antrenörlüğüne Murat Aydın, 19 Yaş Altı Milli Takım’ın kaleci antrenörlüğüne ise Altay Dağdelen getirildi. 17 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nü yürütecek olan Abdullah Ercan’ın yardımcılığını ise Tahir Karapınar yapacak.
Karapınar aynı zamanda 19 Yaş Altı Milli Takımı’nda da antrenörlük görevinde bulunacak. 17 Yaş Altı Milli Takımı kaleci antrenörlüğünü ise Hasan Okan Gültang yürütecek. Bu teknik ekip, 16 Yaş Altı ve 15 Yaş Altı milli oyunculardan da sorumlu olacak.
Raşit Çetiner, 1998’de de Ümit Milli Takım’ı çalıştırmış ve tarihinde ilk kez 200 Avrupa Şampiyo-nası finallerine taşımıştı.

Özer ve Onur’a A Milli Takım yolu

Fenerbahçeli Özer Hurmacı, Galatasaraylı Caner Erkin, Bursasporlu Sercan Yıldırım, Volkan Şen ve Trabzonsporlu kaleci Onur Recep Kıvrak gibi yıldızlarla bu sezon parlayan genç yetenekler A Milli Takım kadrosuna dahil edilecek.

Etiketler :