“Hoş” Gelip, Çok “Hoş” Gittiler…

“Hoş” Gelip, Çok “Hoş” Gittiler…

Bank Asya Liginde 3. Haftayı geride bıraktık, tribünler hala boş, taraftarların takımlarına olan ilgisini, desteğini henüz statlarda görebilmiş değiliz.

Bank Asya Liginde 3. Haftayı geride bıraktık, tribünler hala boş, taraftarların takımlarına olan ilgisini, desteğini henüz statlarda görebilmiş değiliz. Öyle ki; geçen hafta Erciyesspor-Konyaspor maçını 23, Gaziantep Belediye-İstanbul Güngören Belediyespor arasındaki karşılaşmayı ise sadece 50 küsür biletli seyirci takip etti. Maçlara İmam isteyenden tutunda, takımını Real Madrid ile kıyaslayan ilginç açıklamalar haftaya damgasını vurdu. Herkes 3 puanın peşinde ama sahada sergilenen futbol kimseyi tatmin etmiyor, kalite tartışılıyor. 3. Hafta sonunda sezonun ilk istifa çağrısı Karşıyaka tribünlerinden Reha Kapsal’a yapıldı. Haftanın kapanışkarşılaşmasında ise Konyaspor tribünlerinin hedefinde, Konyaspor yönetimi vardı. Bu hafta da kaçan penaltılar dikkat çekti. Rizespor’dan Bikoko ile Karşıyaka maçında da penaltı kaçıran Adanaspor’lu Fahri, kazanılan penaltı atışlarını gole çeviremedi. 7 deplasman takımının haftayı galibiyetle kapattığı 3. Hafta karşılaşmalarında, iç sahada 3 puan elde eden tek takım haftayı lider geçen Boluspor oldu. Giresunspor-Gaziantep B.Ş. Bld. Spor arasındaki mücadele eşitliğin bozulmadığı tek karşılaşma olarak dikkat çekti. 25 golün kaydedildiği haftada, 2 puan ortalaması ilk defa aşıldı.Atılan gollerin 10’u ilk yarılarda kaydedilirken, geriye kalan 15 gol ise rakip filelere ikinci yarılarda gönderildi. Gollerin 17’si ayakla, 5’i ise kafayla kaydedildi. 1 gol ise penaltı atışından gelirken, Kartalspor’lu Bessas ile Konyaspor’lu Erdinç, bu hafta kendi kalelerine gol atma talihsizliğini yaşayan futbolcular oldular. Hakemlerin 51 sarı 3 kırmızıkart çıkardığı haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

Karşıyaka-Elazığspor

Karşıyaka cephesinde yaşanan kayıplar, bu hafta da devam etti. Sezonun ilk üç maçını İzmir’de oynamak gibi bir avantaja sahip olan yeşil kırmızılılar, bu seriden sadece 1 puan çıkarabildi. Taraftarı önünde bu kez Elazığspor’a mağlup olan Kaf-Kaf taraftarını kahretti. Üç haftada tek puanını, ezeli rakibi Göztepe ile berabere kalarak alan İzmir temsilcisi taraftarlarınıda isyan ettirdi. Müsabakanın ardından futbolculara da tepki gösteren yeşil kırmızılı taraftarların hedefinde teknik direktör Reha Kapsal vardı. 100. yılına büyük bir hüsranla başlayan Kaf-Kaf, geçen sezondan bu yana oynadığı gece maçlarında 3 puanı bir arada göremedi. Gakkoşlar ise akıllı futbolunu 3 puanla süsleyerek, ilk deplasman galibiyetine imza attı.İmkanları nispetinde bir takım oluşturan Elazığ ekibi lige renk katan bir mücadele sergiledi.

Boluspor-Akhisarspor

Üst üste Sakaryaspor’un ardından evindeki Akhisarspor engelini de yine aynı skorla geçmeyi başaran Boluspor; zirveye kurulmanın keyfini yaşıyor. Bir ara 2-0 öne geçmesine rağmen, skoru korumak için oyunu kendi sahasında kabullenen Yarenler, karşılaşmanın son dakikalarında zor anlar yaşadı. Güngören Belediyespor galibiyeti ile sezona 3 puanla başlayan ardından evinde Giresunspor'la 1-1 berabere kalan Manisa temsilcisi, galibiyet için gittiği Bolu deplasmanında hakem Özgüç Türkalp’e takıldı. Şehmus’un attığı 2 golden birisi ofsayt diğeri faul gerekçesiyle geçerli sayılmayınca yeşil siyahlılar sahadan ilk kez boynu bükük ayrıldı. Rakibi karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen oyunu bırakmayarak, skoru azaltmak için mücadele eden Akigolar, ortaya koyduğu pozitif futbol ile alkış aldı.

 

Giresunspor-Gaziantep B.Ş. Bld. Spor

Sezonun ilk haftasını beraberliklerle geçiren takımların mücadelesi yine eşitlikle sonuçlandı. İki kez öne geçmesine rağmen skor üstünlüğünü maçın bitiş düdüğüne kadar koruyamayan Çotanaklar, yine 1 puanı gollü beraberlikle elde ederken, Gaziantep temsilcisi sezonun ilk gollerini Giresun deplasmanın da kaydetti ve rakibi gibi bu haftayı da 1 puanla tamamladı. Alınan bu sonuç her iki takımı da memnun ederken, Giresunspor oynadığı tüm karşılaşmalarda rakip fileleri havalandırma başarısı gösterse de, kalesinde de gol ve gollere de engel olamadı. Güneydoğu ekibi ise sezonlara sürekli puan kayıplarıyla başlama geleneğini bu sezonda sürdürüyor.

Çaykur Rizespor A.Ş.-Göztepe A.Ş.

Haftanın sürprizi Rize’de Göztepe geldi. Haftanın en gollü karşılaşmasına ev sahipliği yapan karşılaşmada 2 farklı öne geçen sarı kırmızılılar, rakibi durumu eşitlese de deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. Rize’de ki şiddetli yağış önce elektrikleri ardından naklen yayını sekteye uğrattı. Çaykur Rizespor istikrarsız görüntüsü ile bu sezonda taraftarının yüreğini ağzına getirmeye devam ediyor. 2 farklı geriye düştüğü karşılaşmada eşitliği sağlayan Atmacalar, rakibinin attığı 3. gole engel olamayınca bu hafta kendi evinde ilk mağlubiyetini aldı ve iç sahada puan kaybetmeye devam etti. Bikoko’nun ayağından birde penaltı kaçıran Karadeniz temsilcisi, 2. iç saha maçından da 3 puan çıkaramadı.

Kartalspor-Kayseri Erciyesspor

Lige fırtına gibi başlayan Kartalspor'u 2-1'lik sonuçla geçen Erciyesspor, sezonun ilk galibiyetine İstanbul’da uzandı ve haftayı 3 puanla kapatan takımlar arasına adını yazdırdı. Hafta içi maçlara imam talep eden Kayseri temsilcisine 3 puanıgetiren gollerde Hanni’nin imzası vardı. Ev sahibi ekip Kartalspor'un tek sayısını 89. Dakikada Penaltıdan Mehmet Uslu kaydetti. Maçın hemen başında geriye düşen İstanbul ekibinin bütün oyun planı alt üst oldu. Kartalspor bu yenilgiyle 4 puanda kalırken, haftayı galibiyetle kapatan Kayseri Erciyesspor ise puanını 5′e yükseltti. Ligin 4. haftasında Kartalspor, Tavşanlı Linyitspor deplasmanına konuk olacak. Erciyesspor ise sahasında üst üste aldığı 2 mağlubiyetle sıkıntılı bir sürece giren Ege temsilcilerinden Denizlispor’u ağırlayacak.

İstanbul Güngörenspor-Adanaspor A.Ş.

İlk haftayı lider geçen Adanaspor, İstanbul Güngörenspor’a da deplasmanda Karşıyaka’ya uyguladığı tarifeyi uyguladı. Müsabakada, Karşıyaka maçında olduğu gibi Fahri’nin ayağından bir de penaltı atışından yararlanamayan turuncu beyazlılar MBilla ve Bülent'in golleriyle 3 puanı iki farklı skorla elde etti. 28 ve 72. dakikalarında kırmızı kart gören Egemen ile Özgür nedeniyle İstanbul Güngörenspor müsabakayı 9 kişi tamamlayabildi. İstanbul ekibi sahasında aldığıbu 2. mağlubiyetle ligin son sırasına demir atarken,3. Haftanın sonunda henüz gol sevinci yaşayamayan iki takımdan biri olarak kaldı. İkinci dış saha galibiyetine imza atan Adanaspor ise haftayı ikinci sırada tamamladı.

Sakaryaspor-Bucaspor

İlk iki haftayı sadece 1 puanla geçebilen Bucaspor, Sakaryaspor'u 2-1 yenerek galibiyetle tanıştı. 90 artı 2'de Civar’ın yaklaşık 25 metreden attığı füze maçın skorunu belirlerken, sarılacivertliler ilk yarısını geriye kapattığı müsabakanın ikinci yarısında, rakibine kurduğu baskı ile sonuca gitti ve 546 gün sonra deplasmandan galibiyetle döndü. Sakaryaspor kendi saha ve seyircisi önünde çıktığı 2. karşılaşmada mağlubiyetle tanışırken, özellikle kinci yarıda ortaya koyduğu mücadeleyle taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bucaspor’un 2. yarıda kurduğu baskıyıkıramayan Tatangalar; kondisyon olarak hazır bir görüntü vermedi.

Denizlispor-Kasımpaşa

Bank Asya ‘da bu zamana kadar geçen sürede hem oyun hem de skor olarak umduğunu bulamayan bir diğer takım Denizlispor oldu. Üst üste 2. Mağlubiyetini yine gol atamadan alan Horozlar için tehlike çanları çalıyor. İkinci yarıda rakibine teslim olan yeşil siyahlılar, farklı bir skorla mağlup olmanın üzüntüsünü yaşarken, henüz uyum sorununu aşamayan Horozların toplama takım olmanın zorluklarını da aşamadığı görüldü. Güvenç Kurtar’ın tercihleri tartışılırken, ilk gollerini ve ilk 3 puanını Denizli’de elde eden Kasımpaşa’nın ise keyfine diyecek yok.

Konyaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

TavşanlıLinyit, gecen sezon yakaladığı başarının tesadüf olmadığını tescillemek istiyor. Güçlü kadrosuyla yeniden Süper Ligi hedefleyen Konyaspor’a deplasmanda tek farklı üstünlük kuran Meteorlar, ilk dış saha galibiyetine imza attı.Transfer yasağına rağmen, kadrosunu büyük ölçüde koruyan Konya ekibi, 3. Hafta sonunda Karşıyaka’dan sonra en büyük hayal kırıklığı yaşayan takım oldu. İlk iki karşılaşmasından da gol atamayarak beraberliklerle ayrılan Konyaspor, haftanın kapanış karşılaşmasında yine hücum yollarında sıkıntı yaşayarak gol atma başarısı gösteremedi. Konyaspor, İstanbul Güngörenspor gibi ligde henüz rakip fileleri havalandıramayan iki takımdan biri.

 

Haftanın Takımı: Göztepe

Haftanın Hakemi: Mete Kalkavan(Konyaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor)

Haftanın Teknik Direktörü: Uğur Tütüneker(Kasımpaşa)

Haftanın Futbolcusu: Civan(Bucaspor) Sıkıntılı bir süreçten geçen Bucaspor’a uzatma dakikalarında attığı golle hayat veren genç oyuncu, maçın son saniyelerinde müthiş bir vuruşla takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Haftanın Olayı: Reha Kapsal söylemleriyle görevde kaldığı sürede! bu köşenin müdavimi olacak gibi görünüyor. Puan kayıplarını ve sergilenen kötü futbolu sorgulamak yerine maçtan sonra garip açıklamalarıyla tepki çeken genç çalıştırıcı bu hafta da Karşıyaka takımını Real Madrid ile kıyasladı. Kapsal’ın rüyadan uyanma, gerçekleri görme vakti geldi de geçiyor. Üst üste alınan mağlubiyetler hem takımın dengesini bozdu hem de taraftarın sabrını taşırdı.Reha hoca takımını bir an önce toparlayamazsa atı alan Üsküdar’ı geçerken yeşil kırmızılı camia, 100. yılında yarışa ortak olmak yerine, yarışı sadece seyrederek geçirecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.