HSYK Mücadele Kararı Aldı

HSYK Mücadele Kararı Aldı

HSYK Başkan Vekili Özbek: Olumlu sonuç çıkmazsa savunma görevini yapmak zorundayız

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, anayasa değişiklik paketiyle ilgili istedikleri olumlu sonuç çıkmaması halinde üzerlerine düşen savunma görevini yapmak zorunda olduklarını söyledi.

HSYK binası girişinde gazetecilerin anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını cevaplayan Özbek, Meclis çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Bugüne kadar yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkelerinin korunması adına gerekli uyarıları yaptıklarını hatırlatan Özbek, anayasa değişiklikleriyle ilgili olumlu bir sonuç çıkmaması halinde üzerlerine düşen savunma görevini yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Özbek, şöyle konuştu: "Nedir bu mücadele? Mücadele, en azından aydınlatma görevimiz var, onu yapmak zorundayız. Tarihe karşı vicdani sorumluluğumuz söz konusu olabilir. Yargı teşkilatına karşı vicdani muhasebeye düşmemek için elimizden geleni yapacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız."

Türk halkına vereceği bir mesaj olup olmadığının sorulması üzerine ise Özbek, "Her zaman sağduyusuna güvendiğimiz milletimiz var" cevabını verdi. Somut olarak yapmayı düşündükleri bir şey olup olmadığının sorulması üzerine de Özbek, bu konuda bir şey söylemenin TBMM iradesine karşı saygısızlık olacağını vurguladı.

Etiketler :