HSYK yine tehdit etti

HSYK yine tehdit etti

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanı ve Müsteşarının toplantıya katılmamasının hukuki sonuçları olabileceğini söyledi.

HSYK gelişinde basın mensuplarının sorularının cevaplayan Özbek, "Gönül isterdi ki bu konuları karşılık olarak değil de kurulda tartışabilelim." dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 'Mahkemelerden hakim ve savcı talebi var. Madem savcı istiyorlar, neden hakimleri görevden almak istiyorlar?" şeklindeki konuşmasının hatırlatılması üzerine Özbek, "Hakimleri görevden alma gibi bir kurul kararı yok. Durum değerlendirmesi yapacağız. Ona göre karar vereceğiz. Bu kurulun görevidir."dedi.

Bugün Adalet Bakanı ve Müsteşarını bekleyeceklerini ifade eden Özbek, kendisinin dün akşam bir hazırlık yaptığını, katılmaması durumunda hukuki sonuçları olabileceğini fakat bunun kendi tercihleri olmadığını kaydetti. Kurula getirilen taslağın sonuca bağlanması gerektiğinin altını çizen Özbek, bir gazetecinin 'Diyarbakır'dan talep gelmediğini hatırlatılması üzerine, "Bir Habur olayı yaşadık. Yargının kullanıldığından bahsediliyor. Bu kurulda tartışılır. İstanbul'da kamuoyunu rahatsız eden değişik uygulamalar gördük. Erzurum'dakileri birlikte yaşadık. Bunların kurulda konuşulması gerekiyor." dedi.

Taslağın geri çekilmesiyle ilgili olarak ise Özbek, "Taslak kurulun gündemine alınınca kurulun malı olur. Geri çekilip çekilmemesine ancak kurul karar verir." diye konuştu.

Eski hakim ve savcıların HSYK ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Özbek, meslektaşlarını tetikçilikle suçladı.

Bu arada Özbek, konuşmasının başında, bir televizyon kanalının muhabirine yapılan yayınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Etiketler :