HSYK'da Kararname Krizi

HSYK'da Kararname Krizi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bugünkü toplantısına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, katılmadı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yine kararname krizi yaşanıyor. Bir önceki toplantıyı terk eden Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Kurul Üyesi Ahmet Kahraman, bugünkü toplantıya katılmadı. Müsteşarın katılamaması nedeniyle HSYK'nın da olağan toplantısı yapılamadı.
HSYK'nın bugünkü olağan toplantısı, Kurul üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın toplantıya katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

HSYK'nin seçilmiş üyeleri, Müsteşar Kahraman'ın tutumuna tepki göstererek, yazılı bir açıklama yaptılar. Açıklamada, toplantı gündeminin bir gün önceden istenmesine rağmen verilmediği belirtilerek, "Kurulun sekretaryasını yapan Personel Genel Müdürlüğü aranmış, 'neden gelmedikleri' sorulduğunda 'Müsteşar Ahmet Kahraman ve tüm müsteşar yardımcılarının cenazeye gittikleri, bakanlıkta olmadıkları, müsteşarlığa vekalet edenin bulunmadığı, bugün toplantı yapılmayacağı yolunda kendilerine talimat verildiği' ifade edilmiştir. Müsteşar Ahmet Kahraman, müsteşar yardımcılarının hiçbirinin olmaması ve müsteşarlığa vekalet edenin de bulunmaması nedeniyle toplantı yapılamadığına ilişkin olarak, kurulun seçilmiş üyeleri tarafından tutanak tutulmuştur."

Etiketler :