HSYK'da yarım karar çıktı!

HSYK'da yarım karar çıktı!

Bakan Ergin bugünkü toplantıya katıldı. Toplantı 'tarafsız' bölgede gerçekleşti ve ancak yarım bir karar çıkabildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), hakim ve savcı atamalarındaki kriz yaratan listeyi görüşmek üzere yeniden toplandı. Bugünkü toplantıya, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı. Toplantıda idari yargı hakim ve savcı atamaları tamamlandı. Adli Yargı ünvanlı hakim ve cumhuriyet savcıları hakkındaki kararname ise bekliyor. Ergenekon savcıları da bu bölümde değerlendiriliyor.

Toplantı bu kez hakimevinde değil, Adalet Bakanlığı'nın ek binasında yapıldı. Kararnameyi kilitleyen 200 kişilik atama listesi ele alındı.

ERGENEKON SAVCILARI İÇİN KARAR YOK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı ile İdari Hakim ve Savcılarına Ait Kararname Taslağı'na ilişkin çalışmalarına katıldı.

ARA FORMÜL

Bin 332 hakim ve savcının ataması salı günü karara bağlanarak ara formül bulunmuştu.

Uzlaşma sağlanırsa, yaz kararnamesi tamamlanacak. Ama adli tatilin başlayacağı 1 Ağustos'a kadar kriz devam ederse, gözler güz kararnamesinde olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün "İstenmeyen gelişmeler yaşandı" diyerek Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı kararnamenin dışında bir çalışmanın ortaya çıktığını söylemişti.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek de, bu açıklamanın ardından "hiçbir zaman yargılaya müdahale düşüncesinin olmadığını" ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :