HSYK'nın asıl amacı ne?

HSYK'nın asıl amacı ne?

HSYK'nın Osman Şanal'ın yetkisini almasındaki asıl amacın Saldıray Berk'i kurtarmak olduğu ortaya çıktı.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanması ve hapse atılması süreci sonrası başlayan olağan üstü hareketlenmeler ve HSYK'nın kararının perde arkası…

HSYK kimi kurtardı?

HSYK; Özel Yetkili Başsavcı, Başsavcı vekili ve diğer savcıların tamamını görevden aldı.

Bu kararla iki önemli dosyayı takip eden Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nin hiç bir savcısı kalmadı.

İki önemli dosyadan biri malum Erzincan Başsavcısı ile ilgili dosya, diğeri 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ile ilgili dosya.

Bu kadar kritik kararları takip eden bir ekibin tamamının görevden alınması ile  HSYK  Savcı ve Hakim bağımsızlığını tamamen yok etmiştir.

HSYK, Özel Yetkili Mahkeme'de kimse kalmadığından yerlerine kendi istek ve talepleri doğrultusunda yeni savcılar tayin edecek. HSYK bu kararıyla, bir kez daha hukuka mutlak müdahalesini tekrar gösterdi.

Bu olay uzun süredir hukuka müdahale diye bas bas bağıran Baro, YARSAV, ve bazı yargı üyelerinin, yargı bağımsızlığından ne anladıklarını tam olarak ortaya koymaktadır.

HSYK bu kararıyla aslında Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’i kurtarmadı zira Cihaner şu an hapiste ve dosya artık mahkemede.

HSYK bu kararıyla 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk’i kurtardı.

Saldıray Berk’in bu sabah Ankara’ya gelişiyle Etimesgut askeri tesislerinde başlayan hareketlenme, ardından  HSYK’nın olağanüstü toplantı kararı ve bilinen karar.

Dolayısıyla bu karar İlhan Cihaner’i değil Saldıray Berk’i kurtarmaya yönelik bir operasyondur.

Yaklaşık bir hafta sonra Erzurum Özel Yetkili Savcılığına ifade vermek için çağrı yapılan Org. Saldıray Berk’i kurtarma operasyonudur.

HSYK’nın Paşa kurtarma operasyonunun bahanesi de hazır ‘savcı yetkisini aştı’.

Bütün hukukçuların ittifakla karşı çıktığı hukuksuzluğu işleten  HSYK,  ‘ yetki aşımı’ açıklaması tamamen hukuksuzluğu uydurduğu kılıftır.

Asıl  hedef ‘Er- Berk’i kurtarmak

(Kaynak: Aktifhaber.com)

Etiketler :