Hugo Chavez İran'a gidecek

Hugo Chavez İran'a gidecek

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad başta olmak üzere üst düzey yetkililerle görüşmek üzere bu hafta sonuna doğru Tahran'a gelecek.

Venezuela Cumhurbaşkanı Chavez'in 31 Mart'ta, Doha'daki Arap-Latin Amerika zirvesini müteakiben İran'a seyahat edeceği ve başta Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad olmak üzere üst düzey yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştireceği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde Venezuela ve İran dışişleri bakanları, Chavez'in İran ziyareti öncesinde ikili ilişkileri müzakere etmek ve Tahran'daki görüşmeye hazırlık yapmak maksadıyla Venezuela'nın başkenti Karakas'ta bir araya gelmişlerdi. Görüşmelerde ortak bir İran-Venezuela bankası kurma ve ikili bir yatırım fonu oluşturma planı kararı alınmıştı.

İranlı yetkililerle görüştükten sonra Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gidecek olan Venezuela Cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile birçok kez bir araya gelmişti. Venezuela liderinin Ahmedinecad ile son görüşmesi, 2007 yılı Kasım ayında Tahran'da olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :