"Hukuk en karanlık noktaya kadar gitmeli"

"Hukuk en karanlık noktaya kadar gitmeli"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'dan kozmik oda yorumu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Özel Kuvvetler'in kozmik odasında yapılan aramayla ilgili, "Hukukun dokunmadığı yer kalmamalı" yorumunu yaptı. Hukukun önünde herkesin eşit olması gerektiğini belirten Topçu, hukukun en kör ve karanlık noktaya kadar her noktaya hakim olmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi.
BBP İstanbul il örgütünce organize edilen 'Adriyatikten Çin Seddi'ne kadar Kaynaşmış Güçlü Bir Türk İslam Dünyası için Artık Yusuflar Kuyudan Çıksın' adlı program Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde geçerleştirildi. Programa BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partinin MYK üyeleri ve çok sayıda partilinin yanısıra Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun da katıldı.
Salonun protokol sırasında yer alan bir koltuk, üzeri Türk Bayrağı örtülerek helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına boş bırakıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun salona geldiği anons edildi ve Yazıcıoğlu'nun okuduğu şiir dinletildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program Kura'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından Hz. Yusuf'un Kuran'ı Kerim'de anlatılan hikayesini konu alan tiyatro oyununun bir bölümü sinevizyondan gösterildi.
Programda konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, iktidara ve muhalefet partileri CHP ve MHP'ye yüklendi.

HUKUK, EN KARANLIK NOKTAYA KADAR GİTMELİ
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Özel Kuvvetler'e ait Kozmik odada yapılan aramayla ilgili soru üzerine, hukukun dokunmadığı ve hakimiyeti dışında hiçbir yerin kalmaması gerektiğini belirtti.
Türkiye'nin hukuk devleti haline gelmesi gerektiğini belirten Topçu, iktidarın üslubu ve usulünü de doğru bulmadığını belirtti. İktidarın konuyu gazete manşetlerine taşıdığını ve kurumlar arası kavga varmış görüntüsü sergilendiğini belirten Topçu, "Devlet hukuk devleti olmalı. Hukukun önünde herkes eşit olmalı. İktidarı elinde tutunlar, gazete başlıkları ile bu iş olur mu. Biz burada üslup ve usulü tasvip etmiyoruz. Ama yapılması gereken hukuk devletine kavuşmak hukukun en kör noktaya, en karanlık noktaya kadar neresiyse oraya kadar hakim olmasını sağlamak. Ülkeyi idare edenlerin gazete başlıkları manşetleri üzerinden kurumlar arası bir kavga görüntüsü vermemesi gerekir. Bunun olabilmesi için ne lazımdı? Bu güne kadar ülkeyi idare edenler, bu gün idare edenler bu gün oturup millet mutabakatlı bir anaya yapması lazım." şeklinde konuştu.
HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun'un 'Kozmik odada yapılan aramanın yasal olmadığı' yönündeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Topçu, hükümetin Ali Suat Ertosun'a konuşma fırsatı vermesinin yanlış olduğunu belirtti. Topçu, "Ben kişilerle uğraşmam. Ertosun, ermemiş tosun. Sen buna konuşacak fırsat vermeyeceksin. Söylüyorum açıkça. Sen Ertosun, ermemiş tosun neyse onun bir şey söylemesine fırsat bırakmayacaksın. Sen de kalkıp millet iradesi elindeyken mızmızlanmayacaksın. Beni dinlediler, benim başbakan yardımcım� benim dediğim gayet açık değil mi? Verin iktidarı Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına el mi yaman, bey mi yaman, nasıl oluyor anayasa, nasıl her kurum kendi görevini yapıyor." ifadelerini kullandı.
Türkiye'yi yönetme hakkının siyasette olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, 70 yıldır bunun hiçbir iktidar döneminde başarılamadığını belirtti. Öncelikli olarak 'Devlet ebed, millet esas ve insan öncelikli bir anayasa' hazırlanması gerektiğini ve yasama, yürütme ve yargının yerli yerine oturtulması gerektiğini aktaran Topçu, "Yönetim siyasi iradeye attir. O siyasi iradenin bulunduğu yer Meclistir. Meclisin duvarında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazar." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :