Hukukçu Mu Kestaneci Mi Anlayamadım!

Hukukçu Mu Kestaneci Mi Anlayamadım!

Hasan Celal Güzel: "Danıştay, Yargıtay, HSYK ve Anayasa Mahkemesi bir araya gelsin de parti kursunlar"

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan Devlet Eski Bakanı Hasan Celal Güzel; yüksek yargının siyasallaştırıldığını ve bu nedenle 12 Eylül Anayasa’sına sarılanların olduğunu söyleyerek;‘’ Yargıtay Başkanı kalkıp da, ‘anayasa değişikliğine onay vermeyin’, diyebiliyor. Adam resmen, Deniz Baykal’ın daha önce başlattığı gibi referandum için kamp başlattı. Yargıtay Başkanını, bir an seçim otobüsünün üzerinde düşündüm de, yakışır. Yapılan siyasi değerlendirmeler, siyaset başkanlarının yapacağı şeylerdir.’’ diye konuştu.

Hukukçu Mu Kestaneci Mi Anlayamadım!

Yüksek Yargı Kurulu Başkanları ve söylemleri için ‘’.Hukukçu mu kestaneci mi anlayamadım.’’diyen Hasan Celal Güzel; ‘’ Ne Yargıtay, ne de Danıştay ve HSYK’dan hukuka dair bir tek laf bile çıkmadı.
Statü olarak yargı cephesinden ortaya çıkan bir istismar söz konusudur. Bu değişiklik anayasaya aykırıdır diyorlar, ya zaten Anayasanın kendisi değiştirilecek, olmaz böyle şey. Aynı şekilde, Genelkurmay Başkanın da çıkıp, benzeri yaklaşımlar sergilemesi de doğru olmaz.. Kendi görevinin dışında, başka alanlara müdahale yanlıştır.’’ dedi.

AK Parti Güzel Bir İş Yaptı, Desteklemeyelim Mi!

’’Kendimi bildim, bileli hukukçuyum, bugüne kadar elimden tam 10 binin üzerinde Cumhuriyet kanunu geçti.’’ diyen Hasan Celal Güzel, ‘’ AK Parti güzel bir iş yaptı, destelemeyelim mi. Sonuçta biz ortaya koyulan çalışma için onay vermekteyiz, AK Partiye değil. ‘’ açıklamasında bulundu.

Eski Bakan; ‘’CHP daha ortada bir şey yokken bile Anayasa Mahkemesine gitmekten bahsediyor. Hiçbir kanuna ve anayasa hükmüne göre yürütmenin durdurulması yer almamaktadır. İptal olabileceğini sanmıyorum, ama yine de düşük bir ihtimal olabilir. O zaman da AKP %50’nin üzerinde oy alarak yine gelir ve anayasayı baştan aşağıya değiştirebilir.’’ dedi.

Parti Kursun Bunlar!

‘’Danıştay, Yargıtay, HSYK ve Anayasa Mahkemesi bir araya gelsin de parti kursunlar’’ diyen Eski Devlet Bakanı; ‘’ Hukuki yaklaşımları bir kenara bırakıp, siyasi beyanlarda bulunan bu grup bari birlikte bir parti kursunlar. Yargının siyasallaştığı ortada işte. HSYK; nasıl Ergenekon Soruşturmasını ortadan kaldırabilirim diye, ya hakim ve savcıları tayin etmeyi, ya da adeta onları görevden almayı denedi. Çuvallar dolusu deliller için bile Diyarbakır’dan gelen hakim, yeterli ve kuvvetli emare yoktur şeklinde karar verebiliyor.’’ sözlerini kaydetti.

Yarın Dokunulmazlık İçin de Karşı olurlar!
Sen Sen Olduğun İçin Karşıyız!


Hasan Celal Güzel; ‘’Yarın dokunulmazlık diyenlerin karşısına, onu da koysan karşı çıkacakları ortada. Resmen sen sen olduğun için karşıyız, diyorlar. 12 Eylül’e yönelik, 15.geçici madde için de CHP, daha önce bizzat kendileri gündeme getirmemişler miydi Yargıya reformun gelmesi ve Türkiye önündeki engellerin açılması lazım.Darbecilerin yaptığı, hukuksuz ve gayri meşru olan bu anayasanın artık değişmesi gerekli. ’’ diye konuştu

Bu MHP’ye Tarihi Bir İkazdır!

‘’MHP, CHP’nin kanatlarının altında yol alarak büyük bir yanlışa doğru gitmekte, 16-17 civarında olan oylarını da tehlikeye atmaktadırlar. Zaten MHP tabanının bu değişikliğe olumlu baktığını biliyorum. diyerek, ‘’ MHP’ye bu tarihi bir ikazdır. Yanlış anlaşılmasın, ben MHP’yi MHP’den daha iyi bilir ve de severim.AK Parti yaptı savunuluyor diye bir şey olamaz, sonuçta ortada yapılan şeyi destekliyoruz’’ diye konuştu.

Tam Tersi Yürütme Aleyhine!.

‘’Hem anayasa değişikliği diyorlar, hem de karşı çıkıyorlar. HSYK bünyesindeki Adalet Bakanı, 7 kişilik üye ve Müsteşar için tam tersi, siyasallaşmanın ötesinde yetki kısıtlaması getiren bu değişiklik paketi, tam tersi söylemlerin aksine yürütme aleyhinedir. Anayasa Mahkemesinin de bu anlamda denetleme ve bozma yetkisi olmaz. 3 maddeden yola çıkarak, sebep yaratmaya çalışıyorlar. Nedir bunlar, devlet yönetim şekli olan cumhuriyet, Cumhuriyetin nitelikleri ve İstiklal marşı, Türk Bayrağı, Türkçe resmi dil ve bayrak. Tuttular, cumhuriyet nitelikleri için yok milli irade, kuvvetler ayrılığına uygunluk diye bir gerekçe ile aykırıdır diyorlar. Ya, 2005 yılında, Anayasa Mahkemesi tarafından ,TBMM’ye sunulan taslakta da içerik aynı. İlk defa temsilin geniş tabana yayılması için adım atılacak. ’’ sözlerini kaydetti.

Etiketler :