Hukukçular Birliği Edirne'de evet istedi

Hukukçular Birliği Edirne'de evet istedi

Otobüsle Şehir Turu Atan Avukatlar, Anayasa Değişikliği Metinlerinin Yer Aldığı Kitapçığı, Gül Bahçe Parkı'nı Gezerek Vatandaşlarla Dağıttı ve Bir Süre Sohbet Ettiler.

Anayasa değişikliğini vatandaşlara anlatmak üzere Anadolu turuna çıkan Hukukçular Birliği Vakfı'na üye avukatlar Nevşehir'e geldi. 'Değişime, Demokrasiye, Özgürlüklere Evet' yazılı otobüsle şehir turu atan avukatlar, anayasa değişikliği metinlerinin yer aldığı kitapçığı, Gül Bahçe Parkı'nı gezerek vatandaşlarla dağıttı ve bir süre sohbet ettiler.

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, Anadolu turu ile amaçlarının, anayasa değişikliklerini hukukçular olarak, siyasi kaygılardan uzak bir biçimde halka anlatmak olduğunu ifade etti.

12 Eylül'de yapılacak referandumun, ülkenin demokratikleşmesi için önemli bir fırsat ortaya koyduğunu ifade eden Kılıçkaya, halkın değişikliklerin anlamını bilerek oyunu kullanmasının önemli olduğunu belirtti.

Siyasilerin, meydanlarda referandumda oylanacak maddelerin neleri kapsadığını anlatmak yerine olayı siyasileştirdiklerini anlatan Kılıçkaya, bunun üzerine, Anadolu'yu dolaşarak il merkezi, belde, ilçe ve köylerde vatandaşı bilgilendirdiklerini ve her gittikleri yerde büyük bir ilgi ile karşılandıklarını söyledi. Değişikliklerin. ülke adına büyük kazanımlar sağlayacağını anlatan Kılıçkaya, şunları ifade etti:

"Özellikle Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nda yapılan değişiklikler çok önemli. Çünkü Anayasa Mahkemesi iş yükünden dolayı çok zorlanıyor. 2 daireye ayrılması ve üye sayısının artırılması güzel bir gelişme olacak. HSYK'da tüm hakimlerin temsil edilmesi ise bağımsız bir yargı için şarttır. Değişikliklerde sadece yargı değil her kesimi ilgilendiren maddeler bulunuyor. Emeklilere ve memurlara toplu sözleşme hakkı sağlanıyor. Bu, kısa dönemde olmasa da uzun dönemde emekli ve çalışanlara önemli kazanımlar sağlayacak."

Başkan Sinan Kılıçkaya, referandumda daha demokrat, daha özgürlükçü, daha bağımsız ve tarafsız bir yargı için 'evet' diyeceklerini bildirdi.


Etiketler :