Hukukun üstünlüğüne geçilecek

Hukukun üstünlüğüne geçilecek

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı Referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatının düzenlediği, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, İl Başkanı Soner Çizen’in katıldığı basın toplantısında, referandum çalışmaları, Tekirdağ’da gerçekleştirilen yatırımlar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı referandum mitingi ile ilgili basına bilgi verildi. Tekirdağ’a AK Parti iktidarı döneminde önemli yatırımlar yapıldığını ekonomik konumu itibariyle en önemli yatırımın yıllardır hayal gibi görülen Muratlı-İstanbul demiryolunun Tekirdağ’a bağlanması olduğunu söyleyen Akbulut, Demiryolunun Ekonomik getirileri ile birlikte Tekirdağ’ı dünyaya bağlayacağını belirtti.

Taylan konuşmasında, halkın tüm anlatımlara rağmen Anayasa Değişiklik Paketinin içeriği hakkında hala bir bilgi sahibi olmadıklarını gözlemlediklerini söyledi. Muhalefetin yaptıkları propaganda çalışmalarında ilizyon yaptıklarını, gerçekleri karartarak halkın görüşünden kaçırmaya çalıştıklarını ifade eden Taylan, CHP ve MHP’nin konuşmalarında 26 maddeden 24’üne ses çıkarmadıklarını, sadece Anayasa Mahkemesi ile HSYK’nın yeniden yapılandırılması konusuna itiraz ettiklerini belirtti. Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni uygulama ile 11 üyenin yerlerinde kalacağını, 17 rakamının tamamlanacağını vurgulayan Taylan, ayrıca ömür boyu görev yapmanın önüne geçerek bunu 12 yılla sınırlandırdıklarını ifade etti.

İl Başkanı Sone Çizen konuşmasında çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Başbakanın mitingi, referandum çalışmaları konusunda parti olarak hızlı bir çalışma sürecinde olduklarını, basın toplantılarının da basını bilgilendirerek, bu çalışmaları halka duyurmada büyük önemi olduğunu söyledi. Anayasa değişiklik paketinin Türkiye’nin geleceği açısında çok önemli olduğunu vurgulayan Çizen, öncelikle evet denilerek üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçileceğini, daha fazla demokratik kazanımın sağlanacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :