Hükümet mayın tasarısını geri çekti

Hükümet mayın tasarısını geri çekti

Hükümet, Suriye Sınırı'ndaki mayınlı arazilerin temizlenerek tarım alanı yapılmasına ilişkin tasarıyı komisyona geri çekme kararı aldı.


Tartışmalı yasanın geri çekileceğini ilk CHP’li Hakkı Süha Okay açıkladı. Okay, hükümetle muhalefet arasında yapılan görüşmelerin sonunda mevcut tasarının komisyona geri çekildikten sonra tüm partilerin ortak bir uzlaşması ile yeni bir tasarı hazırlanacağını söyledi.

Okay, tasarının temizleyen şirkete 40 yıllığına kiralanmasına dair maddenin yeniden düzenleneceği iddiasında bulundu.

Okay'ın bu açıklamaların ardından Genel Kurul'a gelen tasarıyı hükümet komisyona geri çekti.

Tasarı, Türkiye-Suriye Sınırı’ndaki 216 bin dekar alanda bulunan mayınlı arazinin temizlenmesinin ardından tarıma açılmasını düzenliyor. Tasarının temizlik yapan şirkete arazilerin 40 yıllığına devredilmesi maddesi büyük tartışmalara neden olmuştu.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ŞANDIR: MAYINLI ARAZİLERİN TEMİZLENMESİNE İLİŞKİN YASA TASARISI, TEKRİRİ MÜZAKERE İÇİN GERİ ÇEKİLDİ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının, tekriri müzakere için geri çekildiğini bildirdi.

Şandır, TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulu önerisi lehinde yaptığı konuşmada, tasarının bu haftaki görüşmelerinde bir inatlaşma sonucu, Meclisin gerildiğini söyledi.

Mehmet Şandır, tasarının, tekriri mükazere için geri çekildiğini açıkladı.


Etiketler :