Hükümet- yargı arasında kriz

Hükümet- yargı arasında kriz

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Anayasa Mahkemesi'ne iptal yetkisiyle ilgili 'Süper Temyiz Mahkemesi geliyor' sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Anayasa Mahkemesi'ne iptal yetkisiyle ilgili 'Süper Temyiz Mahkemesi geliyor' sözlerine yanıt verdi. Çiçek'in açıklamaları şöyle:
 
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi'nin iptal edebilme yetkisine tepki gösteren Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in açıklamalarına sert tepki verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yargıtay'ın başından beri ferdi başvuru hakkına karşı olduğunu belirterek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in 'Süper Temyiz Mahkemesi' görüşüne katılmadığını söyledi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, Anayasa Mahkemesi Kanun Tasarısı ile Anayasa Mahkemesi'ne Yargıtay ve Danıştay kararlarını iptal etme yetkisi verilmesini eleştirerek, 'Süper temyiz mahkemesi geliyor' değerlendirmesi yapmıştı.

Meclis'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Yargıtay'ın eskiden beri ferdi başvuru hakkına karşı olduğunu, bunu doğru bulmadığını hatırlattı.

Çiçek, Gerçeker'in bugünkü açıklamasının da bunun devamı niteliğinde bir açıklama olduğunu ifade etti.

Çiçek şunları kaydetti: "Saygı duyarız ama doğru bulmuyoruz. Yargıtay ve Danıştay baştan beri Anayasa Mahkemesi'nin bu tür bir görevle görevlendirilmesine karşı. Anayasal başvuru hakkına karşı. Bunu doğru bulmuyor. Geçmişte de bu konuyla ilgili Yargıtay Başkanlarının açıklamaları var. Sayın Yargıtay Başkanı'nın açıklaması da zannediyorum ona benzer bir açıklamadır. Ama biz öyle düşünmüyoruz."

Etiketler :