Hükümet'e çok çirkin benzetme

Hükümet'e çok çirkin benzetme

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasının ardından hukuka müdahale anlamına gelen açıklamalar:

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasının ardından, HSYK ve YARSAV’dan hukuka müdahale niteliğinde açıklamalar geldi. HSYK, yarın olağanüstü toplanarak bir değerlendirme yapacağını duyururken, YARSAV’dan haddini aşan açıklama geldi.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınmasıyla ilgili konuyu 'öncelikli olarak incelediklerini' söyledi. HSYK'nın seçilmiş üyeleri olarak yarın yapacakları toplantıda konuyu değerlendireceklerini ifade eden Özbek, ''Birtakım değerlendirmeler yapıyoruz. Konuyu inceliyoruz. Herkesin üzerinde durduğu gibi biz de Kurul olarak konuyu öncelikle inceliyoruz'' diye konuştu.

YARSAV’dan da gözaltına tepki geldi. YARSAV’dan yapılan yazılı açıklamada hükümete çirkin benzetmeler yapılırken, savcının gözaltına alınması hukuka müdahale olarak değerlendirildi. Hükümetin uygulamalarını Bosna savaşında binlerce Müslüman’ı katleden Sırbistan’a benzeten YARSAV’ın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:  “Siyasal iktidarın Yüksek Kurulun yapısını istediği yönde dönüştürerek, uzun süredir  yargıç ve cumhuriyet savcıları üzerinde, hukuk dışı iletişimin tesbitinden, yasadışı cemaat yapılanmalarına göz yummayanlara karşı tasfiye girişimlerine kadar uyguladığı  baskılarla yetinmeyip,  yayın organlarında yeraldığı biçimde artık “yargıç ve savcıların ayarlanmasına” da gerek duyulmayacak bir yöntemle Sırbistan benzeri  örneği uygulamak istediği yolundaki  kuvvetli kuşkumuzu Türk kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne dek hiçbir sorumuza yanıt alamadığımız sayın Adalet Bakanına yeniden sesleniyoruz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :