Hükümetten sözleşmeli memur müjdesi

Hükümetten sözleşmeli memur müjdesi

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kamu kurumlarında sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılan düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzasının tamamlandığını belirtti.

Çiçek, yeni düzenleme ile birlikte bakanlıkların sözleşmeli memur alımlarının önünün açıldığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık merkez binada yapılan toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kamuda sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldığına işaret ederek, Adalet Bakanlığı'nın sözleşmeli personel çalıştırmasına yönelik imkan sağlandığını kaydetti. Çiçek, yapılan düzenlemede, kamuda çalışan sözleşmeli kadın personele doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli doğum izni verilebileceğini kaydetti.

Sözleşmeli personele askerlik dönüşü yeniden işe alınabilmesine imkan getirildiğine işaret eden Çiçek, "En az 1 yıl görev yapmak şartıyla karşılıklı görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Eş durumu veya sağlık nedenlerine dayalı olarak belli şartlar dahilinde kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilecektir. Eşi şehit olan personelin bir defaya mahsus olmak üzere kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan getirilmektedir. Bazı unvanlar için yapılacak alımlarda kurumlarda ayrıca sınav yapılma imkanı tanınmaktadır.

Özellikle Adalet Bakanlığı bakımından bu önem arz ediyor. Bilindiği gibi ceza ve tevkif evlerinde ciddi ölçüde personel açığı var. Keza adliyelerde zabıt katibi diye isimlendirdiğimiz bunların hepsini daha önce 657 sayılı kanuna göre alıyorduk. Ancak bu alanda çok fazla kadro verme imkanı olmadığı için bir çok kurumlarımızda en başta da Adalet Bakanlığı, yargı teşkilatımızda ciddi açıklar vardı. Böylece sözleşmeli personel çalıştırma imkanı getirilmiş olmaktadır. Hizmetlerin daha etkin verimli yapılabilmesine de imkan sağlanmaktadır. Bugün bu kararnameyi imzaya açtık. Bizim yönümüzden tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla beraber de uygulama kabiliyetini kazanmış olacaktır.'' dedi.

Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen ve kamudaki sözleşmeli personele yönelik kararnameye ilişkin bir soru üzerine de Çiçek, alımın sadece Adalet Bakanlığı için söz konusu olmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gibi ihtiyaç duyulan yerlerde sözleşmeli personel çalıştırılabileceğini belirtti.

Adalet Bakanlığı için böyle bir uygulamanın ilk defa olacağını kaydeden Çiçek, hem zabıt katibi, hem infaz memuru olarak görev yapanların daha önce 657 sayılı kanuna göre atamalarının yapıldığını hatırlattı. Çiçek, verilen kadrolar yeterli olmadığı için sözleşmeli personel çalıştırmanın hizmetlerin görülmesi bakımından verimi artıracağını belirterek, kadro sınırlaması olmayacağı için ilave bir imkan yaratılacağını bildirdi. (CİHAN)


habervaktim

Etiketler :