Hunharca Katledilen Dr. Ersin Arslan'ı arkadaşları unutmadı

Hunharca Katledilen Dr. Ersin Arslan'ı arkadaşları unutmadı

Dr. Ersin Arslan'ın hunharca katledilişinin birinci yıldönümünde İstanbul Başakşehir Devlet Hastanesi çalışanları bir anma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda aşağıdaki bildiri okundu.

Saygıdeğer Hastalarımız, Sevgili Mesai Arkadaşlarımız
 
Bizler bundan tam bir yıl önce 17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’te hastanede ölen dedesinin ölümünün resmi makamlara bildirmemesini isteyen ve bu isteği yerine getirilmediği için doktoru öldürmeyi düşünecek kadar hasta ruhlu birisi tarafından katledilen Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı ve görevi başında vefat eden tüm meslektaşlarımızı anmak ve bu hususa dikkat çekmek üzere burada toplandık.
 
Yine Giresun’da 15 Ocak 2008’de ruh sağlığı bozuk bir hastası tarafından vurulan ve 20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 4 Şubat günü vefat eden Dr. Ali Menekşe’nin evrakı arasında bir “hayır zarfı” ve yanında bir de vasiyetname bulunmuştu. Eşi ve çocuklarına hitaben 2001 yılında yazdığı vasiyetnamesinde “Kazancınız iyiyse bu hayır zarfı devam etsin. Ben kazandığımın yüzde 20’sini koyuyordum. Siz de durumunuza göre ihtiyaç sahiplerini gözetin. Bugün varsak yarın yokuz. Ölümün ne zaman geleceği belli değil. Allah ahiretimizi hayırlı etsin. Zarftaki verilen borçlar karşılıksız olarak verilmiştir. Çok büyük zaruret olmadıkça istenmeyecektir. Karşı tarafın durumu iyi olur da kendi rızasıyla öderse alınan iadelerin gene ihtiyaç sahiplerine karşılıksız verilmesi önemle rica olunur. Ama ihtiyacınız olursa, yeniden durum değerlendirilmesi hakkı size kalır. Çünkü artık bana soramayacaksınız. Bahtınız açık, yüzünüz aydınlık olsun. Rabbim sizleri her türlü kötülüklerden korusun, ihlaslı, hayatın gerçek anlamını idrak eden, ahiret yolculuğuna hazırlanmayı gaye edinen kullardan eylesin. Akrabayıve yoksul ihtiyaç sahiplerini gözetin. Üzülmeyiniz ve mahzun olmayınız. Allah’a güveniniz. Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.” demekteydi.
 
Tek gayesi hayat kurtarmak olan bu arkadaşlarımız hem hastaları hem de meslektaşları olan bizler için çok değerli idiler. Mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları menfur saldırılar dolayısıyla hayatlarını kaybettiler.
 
Hastanelerdeki yoğunluk hepimizin şikayeti. Bu yoğunluğun sebebi biz sağlık çalışanları değiliz. Yıllardır devam eden ihmaller sonucu yetersiz olan personel sayısında, son on yılda bir miktar iyileşme olsa da henüz istenilen sayıya ulaşılabilmiş değil. Bizler bu şartlar altında dahi hastalarımıza en güzel şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Ancak bizler sağlık personeli olarak elimizden geleni yapsak da bazen hastalarımızı tam tedavi edememekte veya ölümünü engelleyememekteyiz.Şifayı da ölümü de veren Allah’tır. Bizler hastalarımız için ancak birer şifa vesilesi olabiliriz.
 
Başakşehir Devlet Hastanesi Çalışanları olarak hastalarımıza hizmetimize kesintisiz devam edeceğiz. Bir yıl önce bugün kaybettiğimiz Dr. Ersin Arslan ve bu uğurda can veren tüm meslektaşlarımızı saygı ile anıyor ve tüm hastalarımızı ve hasta yakınlarını da bu gibi menfur olayları kınamaya davet ediyoruz.
 
Bu vesile ile görevi başında vefat eden tüm meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
Başakşehir Devlet Hastanesi Çalışanları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.