Hürriyet Murat Boz'u hedef gösterdi

Hürriyet Murat Boz'u hedef gösterdi

Murat Boz, kendisinden habersiz hazırlanan HDP afişleriyle ilgili defalarca açıklama yapmasına rağmen Hürriyet sanatçıyı hedef gösterdi.

Sosyal medyada yayılan Murat Boz'un HDP'yi desteklediği iddiaları üzerine, ünlü şarkıcı konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

HÜRRİYET, MURAT BOZ'U HEDEF GÖSTERDİ

Terör örgütü IŞİD ve PKK'ya yönelik hava operasyonlarının yapıldığı günde Hürriyet, Murat Boz'un açıklamasını hedef gösterir şekilde verdi.

"OYUM HDP'YE" AFİŞLERİ SAHTE ÇIKMIŞTI

Daha önce sosyal medyada bazı afişler hazırlanmıştı. Bu afişlerde Murat Boz'un fotoğrafları da yer almış, "Oyum HDP'ye" sloganları kullanılmıştı.

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Murat Boz, daha önce de konuyla ilgili defalarca açıklama yapmış, afişlerle bir ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı. Boz'un konuyla ilgili yeni açıklaması, Hürriyet'in manşetinde hedef gösterilerek "HDP'ye oy verdim" şeklinde verildi, haberin içinde ise Boz'un açıklamaları yer aldı.

Hürriyet, ünlü sanatçıyı aldatma başlık kullanarak, linç manşetiyle kamuoyunun önüne attı. Gazetenin bu haberi, hem de TSK'nın PKK hedeflerini vurduğu, HDP'li yetkililerin tehdit açıklamaları yaptığı bir günde yapması da dikkat çekti.

İŞTE HÜRRİYET'İN MURAT BOZ HABERİNİ VERİŞ BİÇİMİ

HDP İDDİALARINI YALANLADI

Murat Boz Twitter'dan yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Bir süredir Facebook, Twitter ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde yer alan, "HDP'ye oy verdim çünkü! TC bir diktatören kurtulsun istedim" ve benzeri içerikli paylaşımlar gerçek dışıdır.

FOTOĞRAFLAR MONTAJ

Bahsi geçen paylaşımlar, şahsımın bilgisi haricinde, internet ortamında elde edilmiş fotoğraflarımın montajlanması suretiyle meydana getirilmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu haberlere itibar edilmemesini; asılsız içeriklerde adı geçen Halkların Demokratik Partisi'nin sosyal medya birimi bu durumun gerçek olmadığını kamuoyuna duyurmuş ve bu duyuru tarafımca kendi twitter hesabımdan da paylaşılmıştır. Bu doğrultuda yukarıda belirttiğim ve benzeri içerikli paylaşımların tamamıyla gerçek dışı olduğunu, bu ve benzeri paylaşımları yapan ve/veya yayan kişiler hakkında yasal yollara avukatım aracılığı ile başvurduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.