Hürriyet ne zaman silah bırakacak?

Hürriyet ne zaman silah bırakacak?

Hürriyet çatışmanın sürmesini mi istiyor? Hürriyet’in Öcalan’ın mesajı ile ilgili attığı manşet bu gazete hangi, ülke ve hangi odaklara hizmet ediyor dedirtti... Hürriyet, halka, değerlerine ve ülke bütünlüğüne yönelttiği silahını ne zaman susturacak?

Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da okunan mesajını bütün dünya medyası ve Aydın Doğan Grubu dahil bütün medya organları ve siyasiler tarafından PKK’nın silah bırakıp çekilmesi şeklinde değerlendirirken Hürriyet, attığı manşetle zihinleri bulandırmaya çalıştı.

Hürriyetten Zeynep Gürcanlı imzası ile yayınlanan analiz bu gazetenin ülkede barış istikrar, özgürlük ve demokrasi çabalarına çomak sokan tavırlarından birini daha ortaya koydu.

Bütün dünya medyası ve Türk medyasının neredeyse tamamı Öcalan’ın Diyarbakır’da okunan mesajının PKK’nın ateşkes ilanı ve silahları bırakmasına bir çağrı olarak değerlendirirken Hürriyet gazetesi bu manşeti ile zihinleri bulandırmaya çalıştı. Kelime oyunları ile bunun bir silah bırakma değil de ateşkes çağrısı olduğunu iddia ederek bir takım odakların mesajını verme gereğini duydu.

İşte o haber analizin ilgili bölümleri:

“PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlama törenlerinde okunan mektubundaki en önemli mesaj, PKK'nın silahlı unsurlarına yönelik.

PKK Lideri, beklenenin aksine PKK militanlarına "silah bırakın" demedi. "Silahlar sussun" diyerek, ateşkes çağrısı yaptı. Militanlara, silahlarını koruyarak, Türkiye dışına çıkmaları çağrısında bulundu. İşte Öcalan'ın mektubundaki ilgili bölümler;

"Silahlı direniş sürecinden, demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor."

“Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun” noktasına geldik."

"Artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil, siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir." ”

Evet, yazının içeriği böyle ama içerikten çok atılan manşet Hürriyet'in gerçek niyetini ortaya koyuyor.

Türkiye’nin terör sonundan kurtulması Kürt meselesinin çözülmesi ve bölgede gelişen büyüyen ve istikrarlı ülke konumuna doğru ilerleyen Türkiye’nin girmiş olduğu bu çözüm sürecinden anlaşılan Hürriyet rahatsız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.