Hürriyet Yazarından SKANDAL KULİS

Hürriyet Yazarından SKANDAL KULİS

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında müthiş bir itirafta bulundu. Eğer CHP iktidara gelirse öyle bir kadrolaşacakki.. Tam 30 bin kişi devlete yerleşecek...

Yalçın Bayer yazısındaki skandal kulis! 

Hürriyet Gazetesi’nin kulisleriyle ünlü köşe yazarı Yalçın Bayer, bugün köşesinde milletvekili aday belirleme sürecince CHP’de ortaya çıkan çalkantıları yazdı.

Bayer yazısında Kocaeli’deki temayül yoklaması sonuncuyla ilgili çıkan tartışmalarla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın yaptığı açıklamayı aktardı.

Toprak açıklamasında, milletvekili olmak isteyen partililerin temayül yoklamasıyla ilgili şaibe ithamı içerdiği anlaşılan yorumlarının doğru olmadığını belirtti.

Açıklamada, “Partimize milletvekilliği için başvuran veya milletvekilliği listesine giren herkes bizim için aynı değerdedir” ifadesi yer aldı.

Yalçın Bayer, Erdoğan Toprak’ın bu açıklamasını aktardıktan sonra, milletvekili adayı gösterilmeyenlere teselli mahiyetinde bir de müjde verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 4 bin 500 aday adayına birer mektup göndererek listeler belli olduktan sonra kendilerini listelerde göremeyenlerin gönül kırıklığı yaşamamaları gerektiğini belirttiğini anlattı.

Bayer’in yazısına göre, Kılıçdaroğlu, aday adaylarının partiye sahip çıkarak, partiyi iktidara götürme yolunda çalışmalar yapmalarını istedi.

Yalçın Bayer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Erdoğan Toprak’ın mesajlarını CHP’lilere aktardıktan sonra, kadrolaşmanın itirafı olan şu kulisi açıkladı: “CHP kulislerinde , parti iktidara gelirse 30 bine yakın isme gerek duyulacağı konuşuluyor.”

Yani Milletvekili aday adayları, aday gösterilmeseler bile seçimde CHP’nin iktidara gelmesi için çok çalışsın. CHP iktidara geldiğinde devlette yerleri hazır” demeye getiriyor Yalçın Bayer.

Hem de tam 30 bin kişi.

Dile kolay.

Bir basiretsizlik örneği olarak kadrolaşmanın itirafı olan bu sözlerin etik değerlendirmesi bir yana, CHP bu kadar insanı devlette nasıl ve nereye yerleştirecek?

Anlaşılan aday gösterilmeyecek olan CHP’lilere elma şekeri dağıtımına şimdiden başlamış Kılıçdaroğlu.

Bu yaptığı aynı zamanda çok ucuz bir umut tacirliği.

Cumhuriyet’i kuran partinin düştüğü durum gerçekten içler acısı…

Yazık, ama gerçekten çok yazık!

İşte Yalçın Bayer’in CHP kulislerinden aktardığı o skandal kulisle ilgili yazısı.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17501941.asp?yazarid=42&gid=61

postmedya

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.