Hürriyet yazarını çıldırtan anket

Hürriyet yazarını çıldırtan anket

Haber Türk televizyonu için seçim anketi yaptıran IPSOS-KGM şirketinin anketinden İstanbul'da AK Parti birinci çıkınca, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer çıldırdı

Haber Türk televizyonunda IPSOS-KGM şirketinin İstanbul için yaptığı seçim anketi tartışıldı. Erdoğan Aktaş'ın moderatörlük yaptığı tartışmada, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in "Nasıl yaptınız bu anketi?, AK Parti'nin birinci parti olması şaşırtıcı?" şeklindeki sözleri dikkat çekti.


"BİZ ULUSLARARASI BİR ŞİRKETİZ"

Bayer'in bu sözleri üzerine konuşan IPSOS-KGM şirketi yöneticis Vural Çakır, kendilerinin uluslararası standardlarda bir şirket olduklarını ve anketi de bu standardlara göre yaptıklarını kaydetti.

"AKP SEÇMENİ DİYE BİRŞEY YOK"

Bayer'in "Bana göre sanki AKP seçmenine daha çok sorulmuş" şeklindeki sözlerine de Çakır, "AKP seçmeni diye birşey yok. Bizler araştırma yaparken şu şunun seçmeni, bu bunun seçmeni diye birşey yapamayız, yapmıyoruz." dedi.

"SİZİN İSTEDİĞİNİZ SONUÇ ÇIKMADI DİYE Mİ?"

Tartışmayı yöneten Erdoğan Aktaş'ın "Sizin istediğiniz sonuç çıkmadı diye mi endişeniz var" şeklindeki sorusuna Bayer, "Hayır. Her yerde işsizlik var. Nasıl böyle birşey olur. İnsanlar nasıl AKP'yi seçer" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

METROBÜSE KARŞI ÇIKTI

Bayer, tartışmaya katılan diğer konukların Kadir Topbaş'ın özellikle metrobüs hizmetinin İstanbulluların desteğini aldığını söylemesi üzerine "Bence yanlış birşey. Vatandaşın cebine para koy, onu da sever. Metrobüs İstanbul için iyi değil" dedi.

Bayer'in bu sözleri üzerine Erdoğan Aktaş, "Yani siz İstanbul'da AK Parti'ye mi karşısınız" diye sordu.

Başbakan Erdoğan, miting meydanlarında yaptığı açıklamalarda başını Doğan Yayın Holding'in çektiği bir kısım medyanın krizi seçim için kullandığını ve CHP propagandası yaptığını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :