Hürriyet'e mail bombardımanı

Hürriyet'e mail bombardımanı

Emin Çölaşan Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra giden maillerin sırrı?

Genelkurmay'ın hükümet karşıtı internet siteleri deşifre olunca ilgili şubede üç gün evrak kırpma ve bilgisayardaki verileri silme telaşı yaşandı. İnternet olan bilgisayarlar alınmış, dışarıyla bağlantı da kesilmişti. Bu bilgiler ışığında Radikal yazarı Ezgi Başaran yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Başaran, Çölaşan'ın Hürriyet gazetesinden ayrıldıktan sonra gelen maillerden TSK'nın sorumlu olabileceğini ortaya sürdü.

İŞTE BAŞARAN'IN O İDDİASI;

Bilgi Destek Çölaşan için mailing mi yaptı?

Dizinin ilk bölümündeki yazıma ilginç bakış açıları getiren tepkiler aldım. Bunlardan bir tanesi sitelerin yayında olduğu 2007'de Hürriyet'te çalışan bir kişidendi.

O dönemde gazeteden ayrılan Emin Çölaşan'la ilgili Hürriyet'e zincirleme e-postalar atıldığından söz ediyordu. Hürriyet'i Çölaşan'la yolları ayırdığı için feci biçimde eleştiren bu e-postalar neredeyse aynı ifade ve cümlelerden oluşuyor, aynı tornadan çıkmış hissi uyandırıyordu.

"HÜRRİYET YAZARLARI DOĞRULADI"

Dönemin Hürriyet okur temsilcisi Temuçin Tüzecan, 'zincirleme mail'lere' yanıt vermeyeceğini yazmıştı. Eski genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Tüzecan'a sordum. İkisi de yoğun okur tepkisi gibi görünen çok fazla mailin varlığını doğruladı.

O MAİLLERİN ARKASINDA TSK MI VARDI?

İnternet Andıcı iddianamesindeki bilgiler ışığında bu durumu yorumladığımda kendi kendime şu soruyu sormadan edemedim: Acaba gazetecilere 'mailing' yaptığı, bunun için okuyucu kılığına giren envai çeşit e-posta adresi aldığı görülen TSK Bilgi Destek Şubesi, Hürriyet'e gönderilen Çölaşan mail'lerinin de arkasında olabilir miydi? Makul bir soru.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.