Hürriyet'te neler oluyor?

Hürriyet'te neler oluyor?

Hürriyet ile Zaman'ın bugünkü manşeti ortaktı. Ekşi ile Özkök'ün yazıları birbirine tamamıyla zıttı ve Ahmet Hakan ile Mehmet Yılmaz mola verdi.

Hürriyet'te neler oluyor?

Hürriyet Gazetesi
'nde Ertuğrul Özkök'ün yerine geçen Enis Berberoğlu farkını göstermeye başladı, gazetenin olaylara bakışında değişim gözleniyor. Örneğin bugün Hürriyet, Zaman Gazetesi ile aynı yaklaşımı göstererek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamasını manşetine taşıdı. İki gazetenin ortak manşeti, yargı reformu çağrısı yapıyor. Bilindiği gibi yargı reformu ile anayasada yapılacak değişikliklere yüksek yargı, ana muhalefet ve muhalefet partisi şiddetle karşı koyuyor ve bunun yandaş yargı yaratma çabalarının bir parçası olduğunu ileri sürüyor. Hürriyet'in manşeti bu tartışmalarından ışığında bakıldığında anlamlı hale geliyor.

Başyazar Oktay Ekşi ile Ertuğrul Özkök'ün taban tabana zıt yazıları da dikkat çekici. Ekşi, Ak Parti'ye kapatma davası sinyali verirken, Özkök "Sayın Başsavcım, lütfen, Allah aşkına, ne olur karışmayın. Ne olur siz de durumdan vazife çıkarmayın. Parti kapatma defterini sonsuza kadar kapatın.' Diyor.

Gazetenin iki yazarı ise molada... Ahmet Hakan üç gün, Mehmet Y. Yılmaz ise 15 gün süreyle okurlarından müsaade istedi. İki yazarın gerekçe göstermeden uzun süreli ara vermesinin yeni yayın çizgisine yönelik rahatsızlığın dışa vurumu olup olmadığını ileriki günlerde görmek mümkün olacak ama her halükarda Hürriyet'te birşeyler olduğu kesin...

Habertürk
 

Etiketler :