Hürriyet'te sona gelindi!

Hürriyet'te sona gelindi!

Doğan Yayın Holding'in doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren ve Hürriyet Gazetecilik dışında bazı varlıklarının satışıyla ilgili talipliler netleşirken geçici teklif için tarih verildi.

  Doğan Yayın Holding'in (DYH) doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren ve Hürriyet Gazetecilik dışında kalan bazı varlıklarının satışı için oluşturulan kısa listeye Texas Pasific Group (TPG), KKR Co ve Time Warner Group kalırken; süreci yöneten Goldman Sachs , Hürriyet için ayrı bir süreç başlattı ve ilk geçici teklifleri 1 Şubat'ta istedi.

Reuters'a bilgi veren kaynaklar, kısa listeye kalan TPG, KKR ve Time Warner ile satışı görüşülen medya varlıkları arasında Hürriyet'in yer almadığını belirterek, bu satışa söz konusu olan varlıklar için başlangıç rakamının 1.6-1.8 milyar dolar arasında olmasının beklendiğini söylediler.

Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, 13 Aralık'ta Reuters'a yaptığı açıklamada, medya varlık satışında bazı varlıklar için kısa listeyi bir ay içinde oluşturmayı planladıklarını ancak bunun içinde Hürriyet Gazetesi'nin olmadığını söylemişti.

Gedik aynı açıklamasında DYH'nin şirket olarak satışının söz konusu olmadığını ve medyadan tamamen çıkmayı planlamadıklarını belirterek, Goldman Sachs aracılığı ile yürütülen çalışmanın 2009 yılında yapılan açıklama doğrultusunda devam ettiğini vurgulamış ve Hürriyet Gazetecilik'in de Doğan Yayın'ın iştiraki olarak doğal olarak bu sürece dahil olduğunu belirtmişti.

Öte yandan, sürece dahil bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Doğan Yayın Holding'in medya varlık satışı sürecini yürüten Goldman Sachs, Hürriyet Gazetecilik'in satışı için ayrı bir süreç başlattı ve ilk geçici teklifleri 1 Şubat'ta alacağını bildirdi.

Reuters'a konuşan kaynak, "Goldman Sachs, Hürriyet için ayrı bir süreç başlattı. Şu anda veri odası açıldı, 1 Şubat 2011'de ilk geçici teklifleri istiyorlar" dedi.

Analistler, satışa başlangıç seviyesi olarak telaffuz edilen 1.6-1.8 milyar dolarlık rakamın iyi bir rakam olduğunu belirterek, hisselerdeki yükseliş performansında bunun etkisinin olduğunu söyledi.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onur Mutlu, haberlerin ardından hisselerin olumlu etkilendiğini ve Hürriyet'le ilgili satış sürecinin başlamasının da olumlu katkısının olacağını belirterek, "1.6 milyar dolar civarında bir rakam telaffuz ediliyor. Bu iyi bir rakam. Bunun üzerinde gerçekleşirse hisseler daha da olumlu etkilenir. Ama altında gerçekleşmesi durumunda satış gelebilir. Önümüzdeki dönemde gerçekleşmelere bakacağız. Ayrıca Hürriyet'le ilgili satış sürecinin başlatılması haberi de bu olumlu etkiyi artırdı. Hürriyet hisselerinde önümüzdeki dönemde de bir miktar değer artışı izleyebiliriz" diye konuştu.

DYH'nin doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları nezdinde faaliyet gösteren bazı gazete ve TV kanallarının satışı için süreç Goldman Sachs tarafından yürütülüyor. Satış için detaylı inceleme süreci (due diligence) Ekim ayı ortalarında başlamıştı.

DYH internet sitesinde yer alan bilgiye göre, şirketin bünyesinde aralarında Hürriyet ve Milliyet'in yer aldığı gazeteler ile ulusal kanallar olan Kanal D ve Star TV'nin yer aldığı televizyon kanalları bulunuyor.

DYH AÇIKLAMASI

Doğan Yayın Holding, seans arasında KAP'a yaptığı açıklamada, bir kısım varlıklarının satışı ile ilgili olarak "due diligence" sürecinin devam ettiğini ve bağlayıcı olmayan teklifleri ciddi bulunan ve koşulları sağlayan kurumlar ile çalışmaların Goldman Sachs aracılığı ile sürdüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, şirketimizeyeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklarımızdaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, "bağlayıcı olmayan" teklifleri ciddi bulunan ve koşulları sağlayan kurumlar ile çalışmalar, danışman kuruluş (Goldman Sachs) refakatinde halen devam etmektedir. Mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi yeni bir gelişme ve durum bulunmamaktadır" denildi.

Yürütülmekte olan çalışmalarkapsamında, due dilligence sürecinin halen devam ettiği belirtilen açıklamada, "İlgilenen kurumlar kendi tercihleri doğrultusunda farklı varlık grupları ile ilgilenebilmektedirler. Veri odası süreci tamamlandığı takdirde ilgilenen kurumlardan "bağlayıcı olan" teklifleri alınacak ve böyle bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklanacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, şirket varlıklarının/iştirak paylarının yeniden yapılandırılması ile ilgili süreçlerin sonucunda, herhangi bir 'bağlayıcı teklif' (nihai teklif) gelmeyebileceğinin, gelecek 'bağlayıcı tekliflerin' hiçbirisinin koşulları sağlayamayabileceği ve herhangi bir satış olmayabileceği ihtimallerinin de yatırımcılar tarafından göz ardı edilmemesi gerektiği kaydedildi.

NTV 

Etiketler :