Hürriyet'ten açıklama bekleniyor!

Hürriyet'ten açıklama bekleniyor!

Gazeteci Adem Özköse, Hürriyet'in haber sitesinde İsrail askerlerinin fotoğrafları ile ilgili kendisi hakkında çıkan habere sert tepki gösterdi.

Gerçek Hayat dergisi Orta Doğu temsilcisi Adem Özköse Mavi Marmara gemisinde çekilen İsrail askerlerinin fotoğrafları ile ilgili merak edilen soruyu cevapladı.

Alaattin Çınar/TIMETURK

Gazeteci Adem Özköse, Hürriyet'in haber sitesinde İsrail askerlerinin fotoğrafları ile ilgili kendisi hakkında çıkan habere sert tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan fotoğrafların kendi çektiği fotoğraflar olmadığını ifade eden Özköse, çektiği video görüntülerinin TV Net televizyonunda yayınlandığını söyledi.

Sadece gemideki gönüllüler tarafından tedavi edilen bir İsrail askerinin fotoğrafını çektiğini söyleyen Özköse " Bu fotoğrafı da İHH'ya teslim etmiştim." dedi.

Özköse, Hürriyet'in manşetinde yayınlanan fotoğrafları kendisinin çekmediğini belirterek, "Fotoğrafları benim çektiğimi idda eden haberi yapan kişi ile konuştuğumda, yanlış haber yaptığını itiraf ederek benden özür diledi." diye konuştu.

Fotoğraf benim olsaydı arkasında dururdum

Gazeteci Adem Özköse, "Eğer bu fotoğrafları ben çekseydim, sonuna kadar arkasında dururdum ve fotoğrafları benim çektiğimi açıklardım. Ortada saklanacak, utanılacak bir durum yok." dedi.

Özköse, Hürriyet haber sitesinde idda edildiği gibi fotoğraflar ve görüntüler karşılığında Reuters'dan veya bir başkasından herhangi bir ücet almadığını da söyledi.

"Hürriyet fotoğrafları kimin çaldığını biliyor"

"Hürriyet'te yayınlanan fotoğraflar öyle tahmin ediyorum ki İHH'nın basın odasındaki bilgisayarlardan çalındı" diyen Özköse, fotoğrafları kimin çaldığını Hürriyet'in cevaplaması gerektiğini belirtti.

Adem Özköse "fotoğrafları yayınlayanlar bunu kimin çaldığını da bilirler" dedi.

Özköse, "İsrail askerleri Mavi Marmara gemisindeki 9 kardeşimizi şehit ettiler. Gemiye saldıran İsrail askerlerine gemideki insanların karışılık vermesinden daha doğal ne olabilir? diye ekleyerek "bu fotoğraflar sayesinde İsrail'in sözde çok eğitimli komadolarının nasıl rezil olduğunu bütün dünya gördü. Fotoğrafı ben çekmedim;ama çekenden Allah razı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :