Hürriyet'ten Yılmaz Özdil açıklaması

Hürriyet'ten Yılmaz Özdil açıklaması

Hürriyet gazetesi, yazısının yayımlanmaması üzerine istifa eden Yılmaz Özdil'e ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce dikkat çeken bir değişiklik olmuş, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun görevi son bulmuştu. Berberoğlu'nun gidişi ile Hürriyet de şaşırtan bir dönüşüm yaşadı.

İLK SİNYAL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE

Hürriyet bu hızlı dönüşümünün ilk sinyalini de cumhurbaşkanlığı seçiminde yaptığı haberlerdeki yumuşak ve uzlaşıcı dil ile verdi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına karşı olumlu bir üslubu tercih eden gazete, dönüşümdeki en önemli adımı ise bugün attı. Gazete, en çok okunan yazarlarından Yılmaz Özdil'in, Erdoğan'ı eleştiren yazısını veto etti.

ÖZDİL'LE YOLLAR AYRILDI

Özdil ise Hürriyet'in bu vetosuna istifa ile karşılık verdi. Gün içinde istifa ettiği haberi gelen Özdil, henüz bir açıklama yapmazken, konuya ilişkin ilk açıklama Hürriyet'ten geldi. Hürriyet açıklamada, "Yazarımız Yılmaz Özdil’in bugün yayınlanması gereken yazısında, Doğan Yayın İlkeleri’ne aykırı bazı ifadeler yer alıyordu. Ancak Özdil, değişiklik yapmak yerine yazısının yayınlanmamasını tercih etti. Okurlarımızla bu bilgiyi paylaşırız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.