Hüseyin Çelik'ten bomba iddia

Hüseyin Çelik'ten bomba iddia

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya attığı iddialar için açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye sahip çıkarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Kayseri'den mesaj gönderdi.

Çelik, elindeki belge ve bilgileri savcılığa götürmesi noktasında çağrıda bulunduğu Kılıçdaroğlu’na, "Sayın Kılıçdaroğlu, yolsuzluk arıyorsa en yakınındakilere baksın. Nitelikli dolandırıcılıktan yargılanan arkadaşlarına baksın. Resmi evrakta sahtelikten hüküm giyen arkadaşına baksın. Bunlar yakında ortaya çıkar." dedi. Çelik, Kayseri'de partisinin il başkanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Çelik, "Kayseri’de yolsuzluk iddialarında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin bir yalan rüzgarına kapılarak insanlara çamur ve iftira attığını savundu. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun elinde olduğunu söyledi belgeleri mahkemeye, savcılığa teslim etmesini istedi. Yolsuzluk yapan, yetim hakkı yiyenler kimse ortaya çıkarak yargılanmalarını sağlanmasını konusunda çağrıda bulundu. Çelik, konuşmasında şunları söyledi:

"Kayseri’de her biri 100-200 milyon dolara mal olan tesisler yapıldı. Yapılanlar var. Kayseri her geçen gün kendi rekorlarını kırıyor. Başarılı bir şehre bir yafta vurmaya çalışıyor, iftira atıyorsunuz. Tam bir yalan rüzgarı. Sanırım CHP’li arkadaşlar yalan rüzgarı dizisinden çok etkilenmişler. CHP Genel Başkanı ‘26 sayfalık iddianame kayıp’ diyor. Sonraki açıklamasında bu ifadenin emniyette olduğunu söylüyor. İfadenin nerede olduğu ortaya çıkıyor. Bu sefer Kılıçadoğlu, 17 kişinin soruşturma kapatılarak kurtarıldığını iddia ediyor. Belediye başkanımız, 17 değil 50 kişi olduğunu söylüyor. Hacı Ali Hamurcu, ‘ben 50 kişiyi bulaştırırsam bu işten kurtulurum’ dediği ortaya çıktı. 9 katlı bir binadan bahsettiler. Bina 2 kat çıktı. Düğün salonu yok. Yalan söylenmiş. Bunlar fos çıktı. Kılıçdaroğlu, yalan söyleyen akıl hocaları sayesinde Kayseri’ye tosluyor. Buradaki gerçeklere tosluyor. Bugün gazetelerde var. Bunu kapatan savcının eşi belediyede çalışıyormuş. Sayın savcının eşi belediyenin yapmış olduğu eğitim hizmetlerini üstlenen firmada çalışıyor. Bu firmanın 115 personelinden biridir. 3 ay önce bin 500 lira maaşla işe başlamış. Eğer bu olay ödüllendirilecekse 4 yıl önce yapılırdı. Neden beklensin ki. Bu iddiaların tutar tarafı yok."

"ERGENEKON'UN KAZDIĞI ÇUKURLARA GÖMDÜĞÜNÜZ BİR BAŞKA DELİLİNİZ VARSA ÇIKARIN"

Kılıçdaroğlu’nun, kişinin aldığı para ile ilgili tuttuğu defterin kendilerinde olduğu ve banka kasasında olduğu yönündeki ifadelerini hatırlatan Çelik, "Zaten belediye başkanımız suç duyurusunda bulundu ve olay ortaya çıktı. Ben buradan Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunuyorum. İnsanların haysiyeti ve şerefleriyle oynamayın. Elinizde sağlam deliller varken, kimseyi yolsuzlukla suçlamayın. Bu size geri döner. Diyorum ki, 'Kasanızda bir defter varsa, belge varsa Ergenekonun kazdığı çukurlarına gömdüğünüz bir başka delilleriniz varsa çıkarın'

Savcı diyor ki: ‘Kimde ne delil varsa getirsin.’ Kılıçdaroğlu, ‘savcının görevi delil toplamak’ diyor. Savcı zorla mı kasandan defteri alacak. Bildiğin yolsuzluk ve usulsüzlük, kamuya zarar veren, yetimin hakkını yemeye yönelik bir tespitiniz varsa derhal mahkeme ve savcılara gidin. Bunu sözlü olarak ifade ederseniz çamur atmadır. Duvara çamur at izi kalsın olayıdır." dedi.

‘Öyle adamlar var ki, lafla sözle aleme dizayn vermeye çalışırlar. Ama kendi evlerinde içinde bin bir türlü pislik vardır’ diyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kılıçdaroğlu ille de yolsuzluk arıyorsa en yakınındakilere baksın. Nitelikli dolandırıcılıktan yargılanan arkadaşlarına baksın. Resmi evrakta sahtecilikten yargılanan ve ceza alan arkadaşlarına baksın. Bunlar ne derseniz o da yakında ortaya çıkacak. Herkes görecektir. Temiz siyaset tamam. Her şey tamam. Ama yalan rüzgarı ile başkanı suçlayacaksınız. Buna kamuoyu inanmıyor. Belgelerinizi götürün yargıya. Yargılansın.” CİHAN

Etiketler :