Hüseyin Çelik'ten Önemli Açıklamalar

Hüseyin Çelik'ten Önemli Açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddiaları ile ilgili, "Şüphesiz ki, böyle bir iddianın ortada dolaşmış olması bile kendi başına can sıkıcıdır. Ümit ediyoruz ki, böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, toplantıda siyasi gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi. Çelik, gazetecilerin demokratik açılımla ilgili önümüzdeki döneme ilişkin somut hangi konuların görüşüldüğünü sorulması üzerine, "Demokratik açılımla ilgili herhangi bir duraksama söz konusu değil. Demokratik açılım devam ediyor ve devam edecek. Kararlılığımız devam ediyor. İçişleri Bakanımız bu çerçevede Irak'a gitmişti ve döndü. Demokratik açılımla ilgili bugüne kadar vurguladığımız kararlılık devam ediyor" dedi.

DTP

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ün açıklamalarının ve eski DTP'li vekillerin tavırlarını nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine ise Çelik, muhalefet partilerinin demokratik açılımla ilgili bugüne kadar katkısı olmadığını söyledi. Çelik, "CHP'nin de, MHP'nin de katkısı olmamıştır aksine köstek olmuşlardır. DTP de maalesef onların değirmenine su taşımıştır. DTP ne zaman muhatap alınsa farklı adresler göstermişlerdir" diye konuştu. Çelik, eski DTP milletvekillerinin başka partiye geçeceklerini belirterek, "Ümit ederiz ki, geçmiş süreçlerden gerekli dersler çıkartılar ve bundan sonraki yol haritası da ona göre çizilir ama başlangıç yaparken de maalesef doğru olmayan bir başlangıç yapılmıştır" şeklinde konuştu.

DEMOKRATİK AÇILIM

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Irak'taki temasları ile ilgili bir soruya ise Çelik, İçişleri Bakanı'nın bu konuda alınan kararları kendisi isterse kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Çelik, "Ama İçişleri Bakanı'nın son derece önemli bir ziyaret yaptığını, önemli kararlar alındığını ve önemli bir işbirliği gerçekleştiğini biliyoruz" dedi.

Hüseyin Çelik, demokratik açılıma yönelik mecliste bir planlama yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, bütçe bittikten sonra meclisin yılbaşı tatiline gireceğini hatırlattı. Çelik, 2010 yılında İçişleri Bakanlığı'nın demokratik açılımla ilgili hazırladığı tasarıların hükümete iletileceğini, ardından da TBMM'ye gönderileceğini kaydetti.

BÜLENT ARINÇ'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Çelik, MYK toplantısında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi iddialarının görüşülmediğini söyledi. Toplantıda ağırlıklı olarak siyasi konuların görüşüldüğünü belirten Çelik, "Şüphesiz ki böyle bir iddianın ortada dolaşmış olması bile kendi başına can sıkıcıdır ama mesele enine boyuna araştırılıyor. Ümit ederiz ki böyle bir şey söz konusu değildir. Ümit ederiz bu bir yanlış anlaşılmadır. İçişleri Bakanlığı da konuyla gerekli çalışmaları yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

TEKEL İŞÇİLERİ

Çelik, toplantıda TEKEL işçilerinin durumunun görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:"Onların Ankara'ya kadar gelmiş olmaları ve özellikle bu soğuk havalarda çoluk çocuklarından ayrı olmaları bizi kesinlikle üzmektedir. Ayrıca karşılaştıkları muamele, özellikle maksadını aşan şekilde kendilerine müdahale edilmesi üzücü olaylardır. Onların Ankara'ya gelmelerine de gerek yoktu. Temsilcileri ile hükümet üyeleri zaten görüşüyorlar. 'Onlar geldiler, şöyle yapılsın dendi ve ona göre bir adım atıldı' anlamına gelmiyor. Devletin işleyişi gereği ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır. Burada günlerce bulunmaları bir mesajsa mesajlarını zaten vermişlerdir. Kendi illerine dönmeleri, çoluk çocuklarının yanına dönmeleri kendi faydalarınadır. Kızılcahamam'da Sayın Başbakan, ilgili bakanlara özellikle 4-C statüsü ile ilgili bir çalışma yapmaları talimatını verdi. Ama TEKEL işçilerinin uzun süre burada kalmaları Türk-İş'in adeta içinde önünde kalmaları, uzun boylu oturmaları, kalkmaları kendilerini de perişan etmeleri doğru bir davranış değil."

 

Etiketler :