Hüseyin Çelik'ten sert açıklama

Hüseyin Çelik'ten sert açıklama

Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve milletvekilleriyle birlikte Gaziantep İl Başkanlığı'nda partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşma sonrasında gazetecilerin, ''İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari ziyareti ve ziyarette yaşananlar''a ilişkin sorusu üzerine, ''Orada yapılanlar, oradaki tezgah, çok çirkin bir tezgahtı'' diye konuştu.

Bunu kınadıklarını vurgulayan Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:

''Şimdi bir ülkenin bakanı gelecek, bu muameleyi yapacaksınız ve ondan sonra bir başka partinin milletvekili gelecek, onlar teröristlerle kucak kucağa olacaklar. Bu kabul edilemez.''

''Siyasetle şiddet, siyasetle terör, siyasetle kaba kuvvetin'' bir arada zikredilemez kavramlar olduğuna dikkati çeken Çelik, terörü kutsamanın, meşru görmenin, terör yapan insanlara sevgiyle, sempatiyle bakmanın, bu günaha, yapılan işe ortak olmak anlamına geldiğini ifade etti.

Çelik, TBMM'de grubu bulunan bir siyasi partinin mensuplarının, ''maalesef bu sorumluluk duygusu içinde'' davranmadığını da dile getirdi.

-''Şiddetin hayatımızdan çıkmasını istiyoruz''

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

''Ortaya çıkan manzara şudur; PKK, Kürtçü olmayan, maraza çıkarmayan Kürtleri Kürt kabul etmiyor ve 'ya benim gibi Kürt olacaksın ya da sana hayat hakkı yoktur' şeklinde bir yaklaşım var. Tabii bunu, milletimizin vicdanı değerlendirecektir. Bu herkes tarafından nefretle karşılanan bir hadise oldu. Tabii şu anda milletvekilimizin kardeşiyle, Ramazan Dindar'ın saldırıya uğramasıyla ilgili belki elimizde çok net bir bilgi yoktur ama maalesef bu konuda ciddi bazı şüpheler var, tahminler var.''

''Biz şiddetin hayatımızdan çıkmasını, akan kanın durmasını, annelerin gözyaşının dinmesini istiyoruz. Bu ülkede farklılıklarla birlikte, herkesin farklılığını koruyarak ama ortak paydalarda, milletimizin ortak paydalarında birleşerek hayatını sürdürmesini istiyoruz'' diyen Çelik, AK Parti'nin bu sevgi ve kardeşlik iklimini oluşturmaya çalıştığını belirtti. Bayramların da bu sevgi ve kardeşlik iklimi için çok önemli fırsatlar olduğuna dikkati çeken Çelik, ''Herkesi bir kez daha düşünmeye, şapkasını önüne alıp bir daha düşünmeye, sağduyuya davet ediyorum'' dedi.

Hüseyin Çelik, Milletvekili Dindar'ın kardeşinin hayatını kaybettiği saldırı gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Terörü hayatımızdan çıkaralım, şiddeti hayatımızdan çıkaralım, kaba kuvveti hayatımızdan çıkaralım. Medeni insanlar gibi düşüncelerimizi, fikirlerimizi, kesinlikle şiddeti meşrulaştırmadan ifade edelim. AK Parti buna açıktır ve sonuna kadar da bunun arkasında olacaktır.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.