Hüseyin Çelik'ten Uludere Haberleri yorumu

Hüseyin Çelik'ten Uludere Haberleri yorumu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, WSJ'nin Uludere haberinin perde arkasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Uludere'de istihbaratın kimden geldiğinin önemli olmadığını, asıl sorunun operasyona karar verilme sürecinde olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, muhalefet partilerinin de şidddetle eleştirdiği olayla ilgili NTV ana haberde Gülay Afşar'a açıklamalarda bulundu.

Meselenin yanlış zeminde tartışıldığını söyleyen Çelik, "Asıl sorun istihbaratın kimden geldiği değil, gelen istihbaratın değerlendirilerek operasyona karar verilmesi sürecidir" diye konuştuHABERİN 5 AY SONRA YAPILMASI MANİDAR

"5 ay geçtikten sonra Wall Street Journal gazetesinin böyle bir haber yapması ve Pentagon'dan teyit niteliğinde bir açıklama gelmesi biraz manidar. Olayın sıcaklığı ortadayken neden ortaya atılmıyor da şu anda atılıyor? Sayın Başbakan'ın açıklamalarında bunun yanıtını bulabiliriz.

Sayın Başbakan'ın eski ABD başkanı Bush'la yaptığı görüşmenin ardından ABD'den Türkiye'ye bazı konularda destek olması istendi. Özellikle terörle mücadele konusunda anlık istihbarat paylaşımı o toplantıda kararlaştırıldı. O günden bu yana da anlık istihbarat paylaşımı devam etmektedir. Bu telsiz görüşmeleri ve Predator uçaklarının tespitlerinin Türkiye'ye aktarılması şeklinde yapılmaktadır.

Terörle mücadelede istihbarat paylaşımının olduğu gizlenen bir şey değildir, bunu sağır sultan bile biliyor. Türkiye'nin bilgisi dahilinde İncirlik'ten kalkan Predator uçaklarının keşif uçuşu yaptıkları ve tespitlerini bizim ilgililerimizle paylaştıklarını herkes biliyor.

Bence mesele yanlış zeminde tartışılıyor; 'istihbarat ABD'den mi geldi, yerel kaynaklardan mı geldi?' Bunun tartışmadan ziyade bu istihbaratın değerlendirilerek operasyona karar verilmesi sürecinde bir sorun var. Bugün de ABD'den istihbarat alınmadığını söylemek mümkün değildir.

Kendisini milli AK PArti hükümetini ise gayri milli olarak tanımlayan muhalefetin kendi milli kaynaklarının söylediklerine değil de WSJ ve Pentagon'a inanması da kendi başına anlamlıdır."

GAZETENİN HABERİ OBAMA'YI ZORA SOKMAYA YÖNELİK

Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'haberin Obama hükümetini zora düşürme gayreti içinde yapıldığını' söylemişti.

ABD KONGRESİNE MESAJ

Erdoğan'ın bu açıklamsını destekleyen Hüseyin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelkurmay Başkanımız kısa bir süre önce ABD'ye giderek bir takım görüşmeler gerçekleştirdi, Milli Savunma Bakanımız da gitti, hükümetimizin de çalışmaları var. Biz Amerika'dan silahlı Predatorlar almak istiyoruz.

Buna ABD kongresi karar verecek. Bu haber kararı verecek olan kongre üyelerinin kafasını karıştırmaya yöneliktir. Bu haberle 'bakın Amerika'nın sattığı bu insansız hava araçları masum insanların ölümünde kullanılıyor, bu izah edilemez, kabul edilemez' mesajı verilmeye çalışılıyor.

OBAMA'YA MESAJ

İkinci olarak bu haber seçim sürecinde Obama hükümetini sıkıntıya sokmaya yönelik bir gayret. Bu gazete meşhur medya patronu Rupert Murdoch'ın gazetesidir. Murdoch'ın İngiltere'de ne halde olduğunu ve onun gazetelerindeki insanları nelere karıştığını da tüm dünya biliyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.