Hyundai çarpışma testinden geçti

Hyundai çarpışma testinden geçti

Hyundai'nin giriş segmentindeki minik temsilcisi i10, çarpışma testlerinde, yolcu güvenliği testinden dört yıldız aldı.

i10 çarpışma testinden 4 yıldız aldı

Hyundai'nin giriş segmentindeki minik temsilcisi i10, çarpışma testlerinde, yolcu güvenliği testinden dört yıldız aldı.

Hyundai'nin giriş segmentindeki minik temsilcisi i10, Euro NCAP'in uyguladığı çarpışma testlerinde, yolcu güvenliği testinden beş yıldız üzerinden dört yıldız, çocuk güvenliği testinden beş yıldız üzerinden dört yıldız ve yaya güvenliği testinden dört yıldız üzerinden üç yıldız almayı başardı.

i10, önden çarpışma testinde, kaza esnasında yolcu kabini stabil bir halde kaldı. Kaza esnasında ön tarafta oturanların göğüs kafesinde baskı olduğu gözlendi. Ayrıca ön konsol ve yan cephelerin yaralanmaya neden olabilecek materyallere sahip olduğu belirtildi.

i10, yan hava yastıklarına sahip olmadığı için yandan çarpışma testine sokulmadı ve değerlendirme yapılmadı.

i10, çocuk güvenliği testinde, cansız manken üzerinde yapılan temel testlerden maksimum puan almayı başardı.Yolcu airbaği çocukların ön koltuğa oturtulduğu zamanlar için bir anahtar yardımıyla ayarlanabilir olduğu vurgulandı.Ancak bu durumlarda airbag konumunun sürücüye net belirtilmediği belirtildi.Arka koltuktaki ISOFIX bağlantı noktalarının daha belirgin hale getirilmesi gerektiği konusunda uyarıldı.

i10, yaya koruması testinde, tamponun bacaklara gelen kısmında iyi bir koruma sağladığı gözlendi. Ancak daha üst bölgelerinin koruma açısından yetersiz olduğu belirtildi. Motor kapağı üzerinde orta noktalar daha güvenli bulunurken, yan kısımları koruma açısından yetersiz bulundu.

Test Aracı Detayları :
Model : Hyundai i10 1.1 GLS
Gövde Tipi : 5 kapı hatchback
Model Yılı : 2008
Araç Ağırlığı : 980 kg

Kaynak:Haber Kaynağı