Hyundai i10'u İzmit'te üretecek

Hyundai i10'u İzmit'te üretecek

Hyundai, İzmit'te ürettiği modellere i10'u da ekliyor. 1.1 milyar liralık yatırımla kapasiteyi 2 katına çıkaran marka, yılda 180 bin aracı dünyaya ihraç edecek...

Türkiye Otomotiv pazarının güçlü oyuncularındanHyundai Assan, yeni yatırımıyla birlikte eski günlerine dönmeyi hedefliyor. Şirketin Genel Müdürü Ümit Karaarslan, geçen yıl açıkladıkları ve yansanayiyle birlikte 1.1 milyar lirayı aşan yatarımın pazardaki artan güçlerini daha da üst seviyeye çıkaracağını söyledi. Yatırımla birlikte İzmit'teki fabrikasının kapasitesinin iki kat artacağını vurguluyan Karaarslan, şöyle devam etti:

Ekonomiye 2.6 milyarlık katkı

"Böylece kapasitemizi 200 bin adedin üstüne çıkarıyoruz. Bu yatırım sayesinde daha önce açıkladığımız 2 bin 400 kişilik ek istihdam rakamımızı 2 bin 800 kişiye çıkardık. Tam kapasiteyle üretime başladığımızda 180 bin adetten fazla aracımızı da ağırlıkla Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç ediyor olacağız ve 2,6 milyar liralık ihracat girdisi sağlayıp ekonomiye katkı vereceğiz." Bu yatırımın tamamlandığını ifade eden Karaarslan, yeni aracın mevcut i20'nin yanında bantlardan inmeye başlayacağını, aracın da temmuz ayının ortasında tanıtılacağını kaydetti.

Marka algısı yükseldi

Hyundai'nin marka algısında önemli bir değişiklik yaşandığını belirten Ümit Karaarslan, "2009-2010 arasında vergiler hariç 17 bin lira olan ortalama araç başı fiyatımız şu an 27-28 bin liraya ulaştı. Global olarak model geliştirme hızımız 40 aylardan 24 aya kadar düştü. Yeni modellerle birlikte zaman içinde tekrar binak araçta liderlik gelebilir ama bizim amacımız istikrarlı şekilde, pazar payımızı artırarak liderliğe ulaşmak" dedi.

Gezi olaylarının sadece bu ayın toplam pazarını etkileyebileceğini söyleyen Karaarslan, geri kalan dönemi faizlerin belirleyeceğini, 790-830 bin adet bandında bir pazar beklediklerini ve Hyundai olarak 50 bin adede ulaşmayı planladıklarını aktardı.

Yeni Santa Fe ay sonunda geliyor

Bu yıl Hyundai için yeniliklerden biri de markanın modern premium felsefesinin en son örneklerinden olan Santa Fe. Bu ay sonu itibariyle satışlarına başlanacak olan aracın fiyatı henüz belirlenmedi. Fakat Genel Müdür Karaarslan'ın, şakayla karışık "100 bin lirayı peşin alırız, gerisine kredi kullandırırız" söylemi fiyat için bir fikir oluşturabilir.

İlk kez 1999'da pazara sunulan SUV-D segmentindeki Santa Fe, 3'üncü nesliyle çok daha iddialı olacak. Araçta Türkiye'ye özel olarak geliştirilen 184 beygirlik 2.0 litre dizel motor ve 6 kademeli otomatik şanzıman sunulacak. Araçta akıllı 4 çeker sistemi kullanılacak.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETE

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.