Hz. Aişe'ye hakaret

Hz. Aişe'ye hakaret

Peygamber Efendimiz'in hanımlarından Hz. Aişe'ye, Hz. Ebu Bekir'e, Hz. Ömer'e ve Hz. Osman'a lanetler okundu.

Hz. Aişe'nin ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende Peygamber Efendimiz'in hanımlarından Hz. Aişe'ye, Hz. Ebu Bekir'e, Hz. Ömer'e ve Hz. Osman'a lanetler okundu.

Şii din adamlarının katıldığı törende konuşan Yasir El-Habib, Hz. Aişe'nin zinakar olduğunu ve cehennemlik olduğunu söyledi. Kuveytli Şii din adamı konuşmasında, Hz. Aişe'nin dilinin çok pis ve uzun olduğunu öne sürerek "Edepsiz bir kadındı, sürekli söverdi" dedi.

Kuveyt'te krize yol açtı

Kuveyt vatandaşı Yasir El-Habib'in Londra'da düzenlediği tören Kuveyt'te krize yol açtı. Kuveytli milletvekillerinden bir grup, daha önce ülkeden kaçan ve hakkında tutuklama kararı bulunan El-Habib'in İnterpol aracılığıyla talep edilmesini ve cezalandırılmasını istedi.

Kuveyt Devlet Bakanı  Ravdan El-Ravdan, mü'minlerin annelerine ve sahabilere söven Yasir El-Habib hakkında gerekli tüm kanuni işlemlerin yapılacağını söyledi.

Er-Ravdan, Kuveyt Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Yasir El-Habib'in sözlerinin Hz. Peygamber'in eşlerine ve sahabilerine saygıya ve İslam birliğine davet eden İslam'in öğretilerine ters düştüğünü kaydetti.

Kuveytli avukatlar Adil Abdülhadi ve Duveym El-Muveyziri, Kuveytli Şii din adamı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'Ümmet tarihi bir karar bekliyor'

Gazze'ye uygulanan ablukayı  kırmak için bir grup Kuveytli ile birlikte Özgürlük Filosu'na katılan ve Mavi Marmara gemisine düzenlenen kanlı baskın sırasında gemide bulunan Kuveytli milletvekili Velid Et-Tabatabai, Kuveytli din adamından Kuveyt vatandaşlığının alınmasını isteyerek, "Kuveyt halkı ve İslam Ümmeti bugün Kuveyt Hükümeti'nden tarihi bir karar bekliyor" dedi.

Bir başka Kuveyt milletvekili Dr. Faysal El-Müslim ise Kuveyt halkının Hz. Peygamber'in namusuna dil uzatan ve mü'minlerin annelerine söven biriyle onur duymayacaklarını söyledi.

İnterpol reddetti

Kuveyt'te 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası kesinleşmeden kısa süre önce Londra'ya kaçan Yasir El-Habib'in yakalanıp Kuveyt'e teslim edilmesini reddetti.

İnterpol yetkililerinin El-Habib'e yöneltilen suçlamanın düşünce ve inanç özgürlüğü kapsamına girdiğini öne sürerek Kuveyt'e teslimini kabul etmemesine rağmen Kuveyt'in Şii din adamını ülkeye getirebilmek için çabalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Entelektüellerden bildiri

Kuveytli din adamının Hz. Aişe ile ilgili sözleri, Müslümanlar arasında Danimarka'da yayınlanan ve Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürlerin yol açtığı  öfkeye benzer bir öfkeye yol açacağa benziyor.

İslam Dünyası'nın çeşitli bölgelerinden alimler ve entelektüeller, Hz. Peygamber'in namusuna dil uzatılmasını kınayan bir bildiri yayınladı.

Mısırlı avukat Memduh İsmail tarafından kaleme alınan bildiride, Yasir El-Habib'in mübarek Ramazan ayında ve Müslümanların birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde bir milyarı aşkın Müslümanın inancına hakaret ettiği ifade edilerek, İslam Ümmeti'nden ve İslami kuruluşlardan Hz. Aişe'yi hedef alan saldırı karşısında sessiz kalınmaması talep edildi.

HaBertaraf

Etiketler :