Hz. Eyüp’ün kıssasını hatırladım

Hz. Eyüp’ün kıssasını hatırladım

Duruşu ve sanatıyla sevenlerinin duasına mazhar olan Murat Göğebakan'ın Ramazan düşünceleri ...

İzzet Taşkıran’ın haberi:

Duruşu ve sanatıyla sevenlerinin duasına mazhar olan Murat Göğebakan, on bir ayın sultanı Ramazan’la ilgili düşüncelerini Fethi Çağıl’ın Moral FM'de hazırlayıp sunduğu Ramazan Sohbeti programında anlattı.

Programda küçük yaşlardan itibaren tutmaya başladığı oruç ibadetini tedavisinden dolayı gerçekleştirememenin üzüntüsünü derinden yaşadığını belirten sevilen sanatçı “Rabbim inşallah gelecek yıl Ramazan-ı Şerif’i yaşamayı nasip eder. Orucumuza kaldığımız yerden devam ederiz.” diye konuştu.

HASTALIK ALLAH’IN VERDİĞİ BİR ÖDÜL

Sesinden bir hayli moralli olduğu anlaşılan Murat Göğebakan, ona verilen bir ödül olarak gördüğü hastalığının tedavi süreciyle ilgili dinleyicilere şunları söyledi:

“Bu hastalıkla sabrın ne olduğunu gördüm. Hz. Eyüp’ün kıssasını hatırlayarak “ben bunları yaşadıysam o neler gördü acaba” diye düşündüm. Tedavim sırasında kaldığım hastane benim özel ödül hanemdi. Orada yaşadıklarımı ve insanların bana olan sevgisini hayatımın bir mükâfatı olarak düşünüyorum.

Sağlığım açısından Allah’ın verdiklerine şükür ederek ‘dün geçti ama yarın belkidir’ diyorum. Bugün nefes alabiliyorsam o zaman Cenab-ı Hak istediği içindir. Yarın böyle bir garantim olmayabilir. Her ne olursa olsun insan denen bu olgu ona bahşedilen güzellikleri unutmadığı süresince bir sonuca varacaktır. Sonuçta amelin iyiyse de kötüyse de hayırlısı olur.”

Anadolu Rock Müziği’nin güçlü temsilcisi Göğebakan, geride kalan bütün hayatı boyunca insanların hayır duasını almak için çabaladığını belirterek yapımcı bir dostuyla arasında geçen unutamadığı diyalogu şöyle aktardı:

MİLYONLARCA KİŞİDEN DUA ALMAK NASIL BİR DUYGU?

“Hastanede olduğum zaman yapımcı bir dostum yanıma gelip ‘Yeryüzünde milyonlarca insan senin için dua ediyor. Bu nasıl bir duygu?’ diye bana sordu. Ben de cevaben ‘Allah’tan dilerim herkese bize verdiğinin bin katını versin. Çünkü biz daha fazlasını dostumuza ve kardeşimize isteyelim ki belki birileri de bizim için dua eder. Ömrüm boyunca bütün amacım birileri bize dua etsin diye çabaladım.’ demiştim. Demek ki böyle dediğim için hiçbir zaman elimiz boş kalmamış. Allah’a olan inancımın doğruluğunu Rabbim bize bu yolla gösterdi.”

“DİN KARDEŞİ DEĞİLSEK BİLE İNSAN KARDEŞİYİZ”

“Hz. Ali’nin “Eğer aynı dindensek din kardeşiyiz değilsek insan kardeşiyiz.” şeklinde çok beğendiğim bir sözü var. Sonuç olarak sözden de anlaşılacağı gibi birbirimizi kırmaya gerek kalmıyor. İnsan olgusuna sahipsen seni yaratanın verdiği bir musibet için üzülmeye ya da şikâyet etmeye hakkın var mı? Sen sadece iyi bir kul olacaksın ve bunun şartlarını yapacaksın. Bu dönem içinde aldığın ilaçlar, çektiğin acılar ve yediğin iğneler önemli bir detay olmamalıdır. Bana göre insanın kendi içerisinde yaşadığı en önemli detay yaşamış olduğu sevgidir.”

Moralhaber

Etiketler :