Hz. İsa'nın kefeninde 2. şok

Hz. İsa'nın kefeninde 2. şok

Hz. İsa'nın kefeni diye dünyaya yutturan Katolik kilisesine bir darbe daha..

Hz. İsa'nın kefeni diye dünyaya yutturan Katolik kilisesine bir darbe daha.. Kefenin sahte olduğu 2. kez işte böyle ispatlandı. Hz. İsa'nın kefeni diye yüzyıllarca insanları kandırdılar. Yalan 21 yıl önce karbon testiyle açığa çıkmıştı. Peki Hz. İsa'nın silüeti kefende nasıl beliriyordu? İşte onun da nasıl olduğu bilimsel çalışmayla kanıtlandı.
Torino Kefeni veya İsa'nın Kefeni olarak bilinen ve Hz İsa'nın çarmıhtan indirildikten sonra sarıldığı ve yüzünün siluetini taşıdığı iddia edilen keten kumaşın sahte olduğu bir kez daha ispatlandı.
HZ. İSA'NIN SİLÜETİ KEFENDE NASIL BELİRİYOR?
İtalya'nın Pavia Üniversitesinden organik kimya profesörü Luigi Garlaschelli, Orta Çağ'da bulunan malzeme ve teknikler kullanarak Hz İsa'ya ait olduğu iddia edilen kumaşı o günün koşullarıyla yeniden üretti.
Bulgularını hafta sonunda bir konferansta sunan İtalyan bilim adamı, çok sayıda kişinin kefenin "insan tarafından üretilmiş olamayacağı ve doğaüstü açıklanamayan özellikleri" bulunduğuna inandığını, ancak sonucun, kumaşın ucuz malzemeler ve son derece basit bir yöntemle yeniden üretilebileceğini gösterdiğini söyledi.
DÖNEMİN MALZEMELERİ YENİDEN KULLANILDI
Bilimsel çalışması bir grup İtalyan ateist ve agnostik tarafından maddi ve manevi desteklenen Garlaschelli, yeniden ürettiği kefeni bir gönüllünün üzerine örttü ve asit izleri içeren bir pigmentle ovaladı. Yüz için de bir maske kullandı.
Kumaş, bir fırında ısıtılarak yapay olarak eskitildi ve yıkandı. Bu işlem pigmenti çıkarırken, kefendeki ize benzer yarım tonda bir görüntü geriye kaldı. Ardından da kefendekine benzer biçimde, kan lekeleri, delikler, hafif yanık ve su lekeleri eklendi.
KARBON TESTİNE İNANMAYAN BUNA DA İNANMAYACAK
Garlaschelli, sunumunun sonunda, "Dünyanın en iyi laboratuvarlarında yapılan karbon tarihlemesine inanmayanlar, tabii ki bana da inanmayacaklar" dedi. İlk kez 1350'lerde Fransa'da sergilenen kefen, 1578'de İtalya'ya getirilerek Torino'da San Giovanni Battista Katedrali'nde muhafaza edilmeye başlandı.
KEFENİN 700 YAŞINDA OLDUĞU 21 YIL ÖNCE TESPİT EDİLMİŞTİ
1988 yılında karbon-14 yaş belirleme testine tabi tutulan kefenin 700 yaşındaki keten bitkilerinden yapıldığı belirlenmişti. 1260-1390 arası bir tarihe ait olduğunun belirlenmesiyle gözden düşmesine rağmen, kumaş dini çevrelerde değerini hala koruyor ve çok ender olarak halka gösteriliyor.

Etiketler :