Hz. Muhammed'den Etkilendi

Hz. Muhammed'den Etkilendi

Mehmet Akif Ersoy'un Hz. Peygamberden esinlendiği söz

Mehmet Akif Ersoy, Peygamber’den esinlendiği söz...Mehmet Akif'in, İstiklal Marşı'nın girişinde yer alan 'KORKMA' kelimesini Hz. Muhammed'den esinlenerek yazdığı iddia edildi.


Ak Parti’nin kurucu üyesi, 21. ve 22’nci dönem Ak Parti milletvekili Prof. Dr Nevzat Yalçıntaş, İstiklal Marşı’nın ilk sözcüğü, ‘Korkma’nın Hz. Muhammed’e ait olduğunu söyledi.

HZ. MUHAMMED'DEN ETKİLENDİ
Kalyon Otel’de gazeteci Kenan Akın’ın verdiği iftar yemeğinde diğer katılımcıların ricası üzerine bir konuşma yapan Yalçıntaş, şair Mehmet Aif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın ilk sözcüğü ‘Korkma’yı Hz. Muhammed'in Hz. Ebubekir’e söylediği, ‘Korkma’ sözünden etkilenerek yazdığını belirtti.

TESKİN ETMEYE ÇALIŞTI
Mekke’den Medine2ye hicret sırasında Sevr Mağarası’na sığındıklarında Hz. Muhammed’in sahabelerinden Hz. Ebubekir’e ‘Korkma, Allah bizimledir’ anlamında ‘La tehaf’dediğini anlatan yalçıntaş, “Akif’in ‘Korkma’ seslenişine Peygamberimizin Hz. Ebubekir’e söylediği bu söz ilham vermiştir. Akif de hem ordumuza hem milletimize Allah bizimledir düşüncesiyle ‘Korkma’ diye seslenmiştir” dedi.

HZ. MUHAMMED SERV MAĞARASI'NDA O SESLENİŞİ YAPTI
Hz. Muhammed’in, Hz. Ebubekir’i ‘Korkma’ sözüyle teskin ettiğini, şair Mehmet Akif’in de bu kutsal düşünceyle orduyu ve milleti teskin etme fikrini taşıdığını söyleyen Yalçıntaş, “Türk-İslam kültürüne sahip olan Akif’in ‘Korkma’ ifadesi, Hz Muhammed’in Sevr Mağarası’nda Hz. Ebubekir’e söylediği ‘Korkma’nın benzeridir” diye konuştu.

Uzmanların Yalçıntaş’ın görüşlerine yorumu:

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Doğrudur… Nevzat Bey konuları bilir. Dinden böyle kaynaklar alınır. Örneğin Hz. İsa’nın deyişleri de Batı dünyasında edebiyatta kullanılmıştır. Mehmet Akif’in çağdaşları için, o dönemde yaşayanlar; o nesil, o kültür bu seslenişin ne anlama geldiğini bilirlerdir. Yalçıntaş’ın söylediği doğru.

Prof. Dr. M. Nuri Yılmaz: Ben bir bağlantı kuramadım

Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca): Esinlendi demek uygun düşmez.

Murat Bardakçı: Böyle bir şey duymadım, okumadım.(HABERTÜRK)

Etiketler :