Hz. Ömer'in yüzü görünüyor

Hz. Ömer'in yüzü görünüyor

MBC kanalında yayımlanacak ''Ömer'' dizisi, sosyal paylaşım sayfalarında gündem oldu. Müslümanların ikinci Halifesi Hazreti Ömer bin Hattab'ın tasvir edilerek canlandırılması ise büyük eleştiri aldı

Facebook ve Twitter sayfalarında diziyle ilgili özel başlıklar açılırken, dizinin yayına sokulmaması için Müslümanlara çağrıda bulunuldu.

Yapım aşaması 2 yıldan fazla süren, on binlerce oyuncu ve figüran kullanılan, Arap televizyon tarihinin en büyük ve pahalı prodüksiyonu “Hz. Ömer”, Ramazan ayı boyunca her gün atv’de yayınlanacak.

Filmle ilgili görüş bildiren Suudi alimler, Hazreti Peygamber ve halifelerin filmde tasvir edilmesinin caiz olmadığı görüşünü dile getirdi.

İslam dünyasının fetva konusunda önem atfettiği El Ezher'e bağlı İslami Araştırmalar Merkezi adına açıklamada bulunan Ahmed El Hatip, filmin yayımlanmasına karşı olduklarını açıkladı.

El Hatip, İslam Peygamberi Hz. Muhammed ve sahabelerine saygı gösterilmesini isteyerek, filmlerde bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Mısırlı bir avukat ise ''Ömer'' dizisinde Hz. Ömer'in canlandırılmasının dinen caiz olmadığı gerekçesiyle dava açtı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.