Hz. Peygamberin filminde kimler oynamalı?

Hz. Peygamberin filminde kimler oynamalı?

Nihal Bengisu Karaca Hz. Muhammed(SAS) filmi projesini yazmış bugün. Hatta kendi oyuncu kadrosunu bile oluşturmuş.

Dünyaca ünlü yönetmen Mustafa Akkad'ın ölümsüz başyapıtı Çağrı, 1976'dan bu yana Müslüman toplumun en sevdiği sinema eseri olmayı sürdürüyor. Ama filmin devamı gelmedi. Ya da Çağrı bir gelenek başlatamadı diyelim. Neyse, geçtiğimiz günlerde önemli bir Arap prodüksüyon şirketin Hz. Muhammed'in(SAS) hayatını konu alan büyük bir  film yapma kararı aldı. Bugün gazetesinin haberinde göre şirket, proje için Hollywood'da görüşmelere başlamış. 

İşte Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca bu film için kendi cast'ını oluşturmuş ve okurlarıyla paylaşmış. İşte Bengisu Karaca'nın kaleminden Hz. Muhammed filminin oyuncu kadrosu:

KİM KİMİ OYNASIN?

DOSTLAR: Hz. Ömer: George Clooney, Hz. Ali: Clivve Öven, Bilal-i Habeşi: Laurence Fishbume (Matrix'in Morpheus'u), Hz. Ebu Bekir: Ben Kingsley (Gandhi), Hz. Hamza: Benicio Del Toro, Zeyd: Antonio Banderas, Ebu Hureyre: Steve Buscemi, Ebu Zerr: Sean Penn, Ebu Talip: Anthony Hopkins, Halid Bin Velid: Hugh Jackman (namı diğer "Volverine"), Amr bin As: Andy Garcia, Cafer-İ Tayyar: Colin Farrell, Selman-ı Farisi: Orlando Bloom, Habeş kralı Necaşi: Morgan Freeman.

KADINLAR: Hz. Hatice: Susan Sarandon, Hz. Aişe: Natalie Portman (bkz. Padme Amidala!), Maria Kıpti: Jessica Alba, Hz.
Şevde: Sofia Coppola, Hz. Hafza: Queen Latifah, Hz. Fatma: Michelle Rodriguez, ilk kadın şehit Sümeyye: Charlotte Rampling.

DÜŞMANLAR: Ebu Leheb: lan McKellen, Ebu Süfyan: Javier Bardem, Ebu Cehil (Amr Bin Hişam): Patrick Stevvart (Star Trek'teki Kaptan Jean Luc Picard) veya Tuncel Kurtiz, Ebu Cehil'in oğlu Ikrime: VVoody Harrelson, Hind: Asia Argento veya Derya Alabora, yalancı peygamber Müseylime: john Turturro.

GAZETECİLER.COM

Etiketler :