İBB Başkanı İmamoğlu, Tokyo 2020'ye katılan sporcularıyla bir araya geldi

İBB Başkanı İmamoğlu, Tokyo 2020'ye katılan sporcularıyla bir araya geldi

Ekrem İmamoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılan 14 sporcuya berat ve çiçek takdim etti- İmamoğlu:- "Ülkemizin formasını giymek, bayrağıyla olimpiyata katılmak bile çok değerli"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu (İstanbul BBSK) milli sporcularla bir araya geldi.

Emirgan'daki Beyaz Köşk'te gerçekleştirilen organizasyona başkan İmamoğlu'nun yanı sıra, İstanbul BBSK Başkanı Fatih Keleş, kulüp genel sekreteri Erdem Aslanoğlu ve İBB iştiraki Spor İstanbul'un genel müdürü Renay Onur katıldı.

Törende İmamoğlu, Tokyo 2020'de mücadele eden İstanbul BBSK'li güreşçiler Cenk İldem, Kerem Kamal, Osman Göçen, karateciler Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş, Meltem Hocaoğlu Akyol, tekvandocular Nur Tatar, Nafia Kuş, Hakan Reçber, judocular Mihael Zgank, Vedat Albayrak, Mihraç Akkuş, badmintoncu Neslihan Yiğit ve atlet Ertan Özkan'a berat ile çiçek taktim etti.

Organizasyonda konuşma yapan İmamoğlu, olimpiyata katılmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizin formasını giymek, bayrağıyla olimpiyata katılmak bile çok değerli. Eskiden ülkenin kendi içindeki yarışma düzeninden yukarı çıkan sporcular olimpiyata gidiyordu. Ancak şimdi olimpiyatlara katılmak da ayrı bir başarı. Öncesinde her sporcunun elde etmesi gereken kotalar söz konusu. Bu yönüyle olimpiyata gitme başarısı gösteren 14 sporcumuz var. Bu sayının artmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Branş çeşitliliği açısından lacivert-turunculu kulübü tebrik eden İmamoğlu, "Bu sene alınan madalyalarda beni en çok mutlu eden branş çeşitliliğinin varlığı. 1-2 branş üzerinden yürüyen spor kültürünü 84 milyonluk bir ülkeyle eşleştiremiyorum. Tüm branşlarda da çıtayı yukarı taşımalıyız. Türkiye, 'Bütün branşlar çarpı on' anlayışından dışarı çıkmalı. İstanbul BBSK'nin bu konuda lokomotif olmasını arzu ediyorum." diye konuştu.

Olimpiyata katılan tüm sporcularla gurur duyduklarını belirten İmamoğlu, "Başarılarınızın devamını diliyorum. Sadece bizim 14 sporcumuzu değil, olimpiyata katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Madalya alan sporcuları ayrıca kutluyorum. Bu olimpiyata damgasını vuran ruh, Türkiye'nin kadın sporcularıydı. Kadın sporcularımızın sayısının artmasını, Türkiye'mizin çağdaş yüzünü daha öne çıkaran, kadın sporcu kavramını daha da büyüten bir süreci yaşamayı diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

- Keleş: "Tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz"

 

 

Kulüp başkanı Fatih Keleş, Tokyo 2020'de mücadele eden sporcularıyla gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin Tokyo 2020'de toplamda 108 sporcuyla temsil edildiğini hatırlatan Keleş, "Bunun 14'ü kulübümüzün sporcusuydu. Hepsi çok iyi dereceler elde etmek için gitmişti ama bazıları heyecan ve olimpiyatların stresiyle bunu başaramadı. Ancak hepsiyle gurur duyuyoruz. Şu anda paralimpik sporcularımız Tokyo'da müsabakalara devam ediyor. Madalya alan sporcularımız var. Tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Hepsi ülke sporunu başarıyla temsil eden gençler." şeklinde görüş belirtti.

Başkan İmamoğlu, tören sonrasında spor basını temsilcileriyle sohbet etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.